ЛАНЕНИ ХЛЕБ, ЗДРАВ ОБРОК ЗА ИСТИ ТАКАВ ПОЧЕТАК ДАНА: Почните јутро без гриже савести
Хлеб од ланених семенки је одличан извор витамина и свега што семенке могу да садрже.
Састојци:
- 350 мл топле воде
- 200 г ланених семенки
- 2 кашике семенки сунцокрета
- 1 кашика прашка за пециво
- 1 кашичица уља
- мало црног бибера
- мало морске соли
- 2 кашике јабуковог сирћета
Припрема:
Пре свега, загрејте добро рерну. Ланено семе изблендајте све док се фино не самеље и сједини. Када добијете компактну смесу, сипајте у чинију па додајте семенке сунцокрета, које је боље да остану у природном изгледу, али можете их по жељи и самлети. Промешајте, па додајте со и бибер, па и прашак за пециво. Добро промешајте да се све сједини.
Тек на крају сипајте јабуково сирће, уље и топлу воду, односно "мокре" састојке. Можете руком или шпатулом да све промешате неколико минута док се лепо не сједини и док не добијете тесто. Немојте превише месити да не добијете тврдо тесто.
Оставите га са стране неколико минута, па тек онда га "сместите" у тепсију за хлеб и поравнајте. По врху можете посути семенке сунцокрета или лана.
Пеците га око сат времена или све док не порумени на 180 степени. Чачкалицом можете проверити да ли је средина хлеба печена. Када је хлеб готов, искључите рерну али оставите хлеб још унутра и не отварајте врата рерне, да се не би расхладила и тиме променила температура.
Када извадите хлеб, оставите га у тепсију да се охлади још неколико минута. Не би било лоше да смесу припремите вече пре, како би лепо тесто нарасло.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ПРЖЕНИЦЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Укусан доручак који ће сви обожавати
14. 09. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)