РИЖОТО СА ПЕЧУРКАМА: Кремасти рижото одушевиће и оне избирљиве

Новости онлине

18. 09. 2024. у 12:41

Држаће вас дуго ситим, а поједе се у сласт.

РИЖОТО СА ПЕЧУРКАМА: Кремасти рижото одушевиће и оне избирљиве

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 40 г путера
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 600 г печурака
  • 1 шоља  пиринча
  • 1 шоља белог вина
  • око пола л супе (може од коцке)
  • со
  • бибер
  • мајчина душица
  • 50 г ренданог пармезана 
  • першун

Припрема:  

Путер загрејте са маслиновим уљем, па додајте сецкане лукове. Пропржите док не постане стакласт. Додајте очишћене печурке, затим и прстохват соли, па смањите температуру и пржите уз често мешање. Кад печурке пусте сокове и течност уври, додајте пиринач. Промешајте да се састојци добро сједине, па сипајте вино. Смањите још температуру па полако динстајте, и додајте супу, уз често мешање. Кад добије текстуру рижота посолите и побиберите, па додајте прстохват мајчине душице. На крају, скините са рингле и додајте рендани сир. Добро измешајте, па поспите сецканим першуном. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА: Важност енергетске ефикасности