БРЗА ТОРТА С ПУДИНГОМ ОД ВАНИЛЕ И АНАНАСОМ: Кад немате много времена, ево решења за нешто СТВАРНО ПРЕУКУСНО
Рецепт за брзу торту са пудингом од ваниле и ананасом ће вас одушевити, невероватно освежава! Ако имате ћерку која жели да направи свој први колач, ово је рецепт за њу. А ви јој мало помозите. Осим тога, толико је неодољива посластица, да готово нико не може да јој одоли, а идеална је за лето!
Састојци:
- 1 л млека
- 3 пудинга од ваниле
- 100 г млевеног плазма кекса
- 2 брескве или 3-4 колута ананаса из конзерве
- 2 банане
- 7 кашика шећера
- 125 г маслаца
Припрема:
1. Смесу из пудинга и шећер измешати, па у то сипати 2 дл хладног млека, а остатак (8 дл) ставити на шпорет да проври, па лагано, уз непрекидно мешање, додати смесу од пудинга и шећера. Кад се згусне, склонити с ватре и додати исецкан маслац и мешати док се скроз не отопи и сједини с масом.
2. Од добијене мере узети 1/4, па у њу, док је још врућа, додати млевени кекс и сипати је у округли калуп.
3. У остатак врућег пудинга додајте на коцкице исецкано воће, па ту смесу сипајте преко смесе с кексом. Колач ставити у фрижидер да се хлади. У међувремену умутите шлаг, њиме премажите торту и декоришите је по жељи.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)