ТРИК ЗЛАТА ВРЕДАН: Одледите месо или другу намирницу за рекордних 10 минута
Давно заборављени трик како да одмрзнете месо за само десет минута.

Foto: Shutterstock
Да би се одмрзнуло чак и мање парче меса, треба да прође доста времена најмање три-четири сата. И мада домаћице често тако замрзнут пакет ставе у микроталасну, тај поступак се не препоручује јер се месо по површини већ мало скува, а изнутра остане залеђено. То се исто дешава кад кесу са залеђеним месом ставимо у врелу воду.
Ипак, постоји један стари трик који су често користиле наше баке, а који ће вам помоћи да убрзате одмрзавање меса.
Потребно вам је само 10 минута, и ваше залеђено месо ће бити спремно за припрему. Ви само треба да у топлој води, у којој можете да држите руку а да вам није непријатно да растворите кашику обичног шећера и у њу ставите комад меса који желите да одмрзнете. И, то би било то - за десетак минута ваше месо биће спремно за употребу.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОЧИ ВАМ СУЗЕ ДОК СЕЧЕТЕ ЛУК: Уз ова три једноставна трика то се више неће дешавати
07. 10. 2024. у 17:46

"СВАКИ МУШКАРАЦ ДА ПРОЂЕ ВОЈНУ ОБУКУ" НАТО држава се спрема за руски напад, циљ је војска од 500.000 људи
ПОЉСКИ премијер Доналд Туск најавио је да његова влада ради на плану за масовну војну обуку свих пунолетних мушкараца, као одговор на промене у безбедносној ситуацији у Европи.
08. 03. 2025. у 14:43

ПАКАО ЗА УКРАЈИНЦЕ У КУРСКУ НАКОН АМЕРИЧКОГ ПОТЕЗА: Десет хиљада војника пред опкољавањем (ФОТО)
ДЕСЕТ хиљада украјинских војника под претњом је опкољавања у Курској области након обуставе америчких обавештајних података, пише британски Телеграф.
08. 03. 2025. у 11:01

"СВИ МЕ ПИТАЈУ КАКО СЕ ЗОВАМ САЊА И НОСИМ ХИЏАБ" Никад не каже да је променила веру, иако је рођена у православној породици
САЊА Домуз Садиковић са поносом носи хиџаб, сматрајући га својом испуњеном обавезом. Ислам је, како каже, прихватила јер се у њему пронашла, не сматрајући да је променила веру, већ да је тек тада стекла своју прву истинску духовну припадност.
09. 03. 2025. у 10:41
Коментари (0)