ЧУВЕНИ БЕЛГИЈСКИ ВАФЛИ СА РУМОМ: Неодољив празнични колач који доноси срећу у Новој години

Новости онлине

26. 12. 2024. у 13:00

Белгијски вафли са румом су идеалан новогодишњи десерт са којим ћете да призовете срећу и слатке тренутке.

ЧУВЕНИ БЕЛГИЈСКИ ВАФЛИ СА РУМОМ: Неодољив празнични колач који доноси срећу у Новој години

Foto: SuperRecepti RS

Састојци:

  • 250 г путера
  • 2 средња јајета
  • 475 г финог шећера
  • ⅛ кашичице соли
  • 2 кашике рума
  • 500 г брашна

Припрема:

Како бисте направили ове вафле, растопите путер у малом лонцу на лаганој ватри и оставите да се охлади. У већој чинији умутите јаја са шећером, сољу и румом, па додајте отопљени путер и добро сједините. Просејте брашно и замесите глатко тесто. Пребаците тесто у херметички затворену посуду и оставите да одстоји преко ноћи на хладном месту (не у фрижидеру).

Следећег дана измерите по 20 г теста и обликујте их у лоптице величине 2 цм, у зависности од облика који желите да постигнете. Загрејте апарат за вафле и пеците сваки вафл (куглицу) 2-3 минута, или док не добију тамнозлатну боју. Нема потребе да подмазујете апарат, јер се тесто не лепи. Када се охладе, чувајте вафле у херметички затвореној посуди до три недеље.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈЕЗИВ ПАД: Скијашица једва остала жива, хитно превежена у болницу (ФОТО)