НАЈБОЉА УЖИНА КОЈА МОЖЕ ДА СЕ ГРИЦКА КАСНО УВЕЧЕ: Штапићи са сусамом, још укуснији са јогуртом

Novosti online

03. 01. 2024. у 16:00

МОЖЕТЕ да их једете за дручак или вечеру, уместо хлеба, а идеални су да их спакујете на посао или детету за ужину кад крене у школу.

НАЈБОЉА УЖИНА КОЈА МОЖЕ ДА СЕ ГРИЦКА КАСНО УВЕЧЕ: Штапићи са сусамом, још укуснији са јогуртом

Фото Shutterstock

Потребно:

* 2 јајета

* 120 г маслаца

* 25 кашика брашна

* 15 кашика млека

* 1 прашак за пециво

* мало соли

* сусам за посипање

Припрема:

1. Оставити маслац на собној температури, додати му млеко и једно јаје, па све добро умутити. Затим додати брашно, прашак за пециво и со.

2. Замесити тесто и развући га на један центиметар дебљине, премазати га жуманцетом и исећи на правоугаоне штапиће.

3. Посути их сусамом и оставити у подмазаној тепсији док се рерна не загреје. Пећи на 200 степени око 20 минута.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ШТА РЕЋИ! НИЈЕ ВОЛЕЛА НОВАКА ЂОКОВИЋА, А САД... Реакција Ендијеве мајке све оставила у шоку (ФОТО)