ШВЕДСКЕ ЋУФТЕ: Јединствене, неодољиве и тако укусне да ћете их правити сваке недеље

Новости онлине

24. 11. 2024. у 07:00

Уживајте у неодољиво добром ручку!

ШВЕДСКЕ ЋУФТЕ: Јединствене, неодољиве и тако укусне да ћете их правити сваке недеље

Фото Shutterstock

Састојци:

  • Млевена говедина 450 г
  • Млевена свињетина 225 г
  • Црни лук 1 мања главица
  • Презле 1/2 шоље
  • Млеко 1/4 шоље
  • Јаје 1
  • Со 1/2 кашичице
  • Бибер 1/4 кашичице
  • Млевени пимент 1/4 кашичице
  • Мускатни орах 1/4 кашичице
  • Путер (за пржење) 2 кашике
  • За сос:
  • Путер 2 кашике
  • Брашно 2 кашике
  • Говеђи бујон 2 шоље
  • Павлака за кување 1 шоља
  • Соја сос 1 кашика

Со и бибер по укусу

Припрема:

У великој посуди помешајте презле и млеко. Оставите да одстоји неколико минута док презле не упију млеко. Додајте млевену говедину, млевену свињетину, исецкани лук, јаје, со, бибер, пимент и мускатни орашчић у смесу са презлама. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Обликујте смесу у мале ћуфте, око 2.5 цм у пречнику. У великом тигању отопите путер на средњој температури. Додајте ћуфте у тигањ у серијама, пазећи да не претрпате тигањ. Пржите ћуфте док не порумене са свих страна и док се не испеку, око 7-10 минута. Извадите ћуфте из тигања и оставите их са стране. У истом тигању отопите путер на средњој температури. Додајте брашно и непрестано мешајте око 1-2 минута док смеса не постане златно смеђа. Постепено додајте говеђи бујон док мешате да се не створе грудвице. Додајте павлаку за кување и соја сос. Оставите да сос крчка неколико минута док се не згусне. Зачините сољу и бибером по укусу. Вратите ћуфте у тигањ са сосом. Оставите их да крчкају у сосу неколико минута да упију укусе. Послужите шведске ћуфте топле, традиционално уз пире кромпир или сос од брусница.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

24. 12. 2024. у 12:17

Коментари (0)

УСКОРО ПАДА КЉУЧНИ ГРАД, РУСИ НАДИРУ СА СЕВЕРА, ИСТОКА И ЈУГА: Детаљна анализа украјинских стручњака о стању на фронту