НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПРЕБРАНАЦ: Идеално јело за посну трпезу
Једноставан и проверен рецепт.
Састојци:
- 450 г белог пасуља
- 1 кг црног лука, исеченог на танке тракице
- 80 мл уља
- 1 кашика слатке млевене паприке
- 2 чена белог лука, врло ситно насецкана
- 4 ловорова листа
- 1 прстохват соли и бибера
Припрема:
За пребранац прво потопите пасуљ преко ноћи у пуно воде. Оцедити га па ставите у лонац и прелијте водом. На сваких 240 г пасуља сипајте 700 мл воде. Пустите да прокључа на јакој ватри. Смањите ватру и динстајте док пасуљ не омекша, око сат и по. Оцедите пасуљ и оставите воду од кувања. Загрејте рерну на 190 степени.
У великој ватросталној посуди помешајте уље са луком на средњој ватри. Крчкајте лук око 30 минута, док не омекша и не постане тамно жут. Можда ћете с времена на време морати да додате кап воде како бисте спречили да се лук осуши. Када је готов, додајте пасуљ, бели лук, паприку и ловоров лист. Посолите и побиберите, додајте око 700 мл куване воде и лагано промешајте. Пасуљ треба да буде мало прекривен водом, али не и да плива у њој.
Ставите ватросталну посуду у рерну и пеците око сат до сат и по, по потреби доливајући још воде, пасуљ никада не сме бити потпуно сув. Када је готов, горњи слој пасуља треба да буде лагано карамелизован и прилично сув и требало би да је већина влаге испарила, док би пасуљ изнутра требало да буде кремаст. Пре сервирања оставити да се пребранац потпуно охлади. Оставите да одстоји један дан у фрижидеру. Сервирајте на собној температури, али не хладно.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈАГЊЕТИНА НА ЗЛАТИБОРСКИ НАЧИН: Јело које једноставно морате да пробате
20. 11. 2024. у 09:00
МУСАКА ОД ПЛАВОГ ПАТЛИЏАНА БЕЗ МЕСА: Савршен спој неодољивих мириса и укуса
18. 11. 2024. у 11:05
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)