БОМБИЦЕ КАО ИЗ БОМБОЊЕРЕ: Фантастичан слаткиш од кестен пиреа и кекса, брзо се спрема, а укус је божанствен

Новости онлине

24. 11. 2024. у 13:00

Направите ову чоколадну посластицу за неколико минута.

БОМБИЦЕ КАО ИЗ БОМБОЊЕРЕ: Фантастичан слаткиш од кестен пиреа и кекса, брзо се спрема, а укус је божанствен

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г кестен-пиреа
  • 100 г млевеног кекса
  • 100 г путера
  • 1 кашика шећера у праху
  • За глазуру:
  • 150 г чоколаде за кување
  • 50 г путера
  • 1 кашика уља

Припрема:

Умутите кестен-пире и путер собне температуре у кремасту смесу. Додајте кекс, шећер и сједините. Смеса ме треба да се лепи за руке, па по потреби додајте још мало кекса. Правите бомбице жељене величине и ређајте их на послужавник. Ставите их у фрижидер да стоје један сат. Глазура: На тихој ватри истопите чоколаду, путер и уље да се сједине. Умочите бомбице у глазуру и ређајте на пек-папир. Ако желите да их украсите мрвицама, урадите то док се чоколада не стегне.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

Коментари (0)

ШТА СЕ ОВО ДОГОДИЛО: Незапамћени хаос у свлачионици Денвера након победе над Лејкерсима