ЛАЖНА ГИБАНИЦА СА ЗЕЉЕМ И ПИРИНЧЕМ: Сочна пита са раскошним надевом - савршена је за пост
СЛЕДЕЋЕ недеље почиње Божићни пост, али то не значи да морате да се одрекнете укусне хране.
Наш предлог је да за доручак или вечеру направите одличну посну питу која савршено комбинује укус зеља, кромпира, пиринча и коприве.Није нимало компликована, припрема се као гибаница и пече свега 20 минута.
Састојци:
коре за питу
зеље
коприва
2 кромпира
1 шољица пиринча
2 млада лука
1/2 кесица прашка за пециво
Припрема:
Ставите пиринач да се кува, па на пола кувања додајте кромпир исечен на ситне коцкице, као и млади лук. Зеље и коприву обарите, па процедите и исецкајте. Додајте у шерпу са пиринчем. Сипајте мало воде и кувајте док пиринач не буде спреман. Немојте да претерујете са водом. Посолите, побиберите и додајте још неки зачин по жељи, па поспите прашком за пециво.
На дно тепсије ставите две коре, па следећу згужвајте и умочите у смесу са пиринчем. Ређајте у плех док не остане само једна, а њом прекријте све. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 20 минута.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ НАЈБОЉИ КУПУС РИБАНАЦ: Рецепт за практичнију мању количину
24. 11. 2023. у 11:00
КИФЛИЦЕ СА ЈАБУКАМА: Меке као душа, а тесто успева буквално свима (ВИДЕО)
23. 11. 2023. у 20:30
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)