ЛАЖНА ГИБАНИЦА СА ЗЕЉЕМ И ПИРИНЧЕМ: Сочна пита са раскошним надевом - савршена је за пост

Novosti online

24. 11. 2023. у 14:00

СЛЕДЕЋЕ недеље почиње Божићни пост, али то не значи да морате да се одрекнете укусне хране.

ЛАЖНА ГИБАНИЦА СА ЗЕЉЕМ И ПИРИНЧЕМ: Сочна пита са раскошним надевом - савршена је за пост

Фото: Принтскрин Јутјуб

Наш предлог је да за доручак или вечеру направите одличну посну питу која савршено комбинује укус зеља, кромпира, пиринча и коприве.Није нимало компликована, припрема се као гибаница и пече свега 20 минута. 

Састојци:

коре за питу 
зеље 
коприва
2 кромпира 
1 шољица пиринча 
2 млада лука 
1/2 кесица прашка за пециво

Фото: Принтскрин Јутјуб

Припрема:

Ставите пиринач да се кува, па на пола кувања додајте кромпир исечен на ситне коцкице, као и млади лук. Зеље и коприву обарите, па процедите и исецкајте. Додајте у шерпу са пиринчем. Сипајте мало воде и кувајте док пиринач не буде спреман. Немојте да претерујете са водом. Посолите, побиберите и додајте још неки зачин по жељи, па поспите прашком за пециво.

На дно тепсије ставите две коре, па следећу згужвајте и умочите у смесу са пиринчем. Ређајте у плех док не остане само једна, а њом прекријте све. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 20 минута. 

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ШТА СЕ ОВО ДОГОДИЛО: Незапамћени хаос у свлачионици Денвера након победе над Лејкерсима