ZA BOLESNU DECU TRČI 190 AMATERA: Klub "Ko te juri" prodaje humanitarne kilometre za lečenje petoro najmlađih pacijenata

V. Crnjanski Spasojević

19. 04. 2024. u 16:12

KLUB "Ko te juri" (KTJ) organizovao je ovog aprila pilot-projekat pod imenom "KTJ biznis izazov". Za razliku od prethodnih humanitarnih akcija, kada su aktivni trkači i takmičari trčali i prodavali kilometre prikupljene na treninzima i trkama, da bi pomogli nekom bolesnom detetu, ovoga puta trče amateri, njih 190, iz šest kompanija.

ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ ТРЧИ 190 АМАТЕРА: Клуб Ко те јури продаје хуманитарне километре за лечење петоро најмлађих пацијената

KTJ izazov

Po rečima Marijane Mijatović iz KTJ, mnogi od njih nikada ranije se nisu bavili sportom.

- Sada su prvi put obuli trkačke patike. Iskustvo imaju samo kapiteni timova. Za 17 dana aprila svi su ukupno istrčali 8.974 kilometra - kaže Marijana i objašnjava da je ideja potekla od članova kluba koji su se i raniji takmičili za pomoć deci.

Naime, KTJ klub je do sada okupio 580 trkača iz Srbije i regiona, bez obzira kom matičnom trkačkom klubu pripadaju. Oni su finalizovali četiri izazova i prikupili 3.400.000 dinara za lečenje četvoro mališana.

U najnovijem biznis izazovu #april, koji je humanitarni, 190 trkača iz šest kompanija podeljena su u osam timova, a na čelu se nalaze koordinatori. Timovi su 1. aprila krenuli sa prikupljanjem kilometara, tako što svako trči u svom gradu ili se kolege okupljaju na zajedničkim treninzima. Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre otkupljuje njihova kompanija, na primer, ako tim sakupi 4.000 km, to se množi sa brojem 10 i dobija se 40.000 dinara za otkup, a trkači su uplatili kotizaciju.

PORUKE

UKOLIKO neko želi da donira novac za lečenje ove dece, na broj 3030 može poslati SMS sadržine 1560 za Mihajla Oreščanina, 1626 za Nikolu Mrdakovića, 1132 za Nedu Ranđelović i 1642 za Igora Brkića. Poruka za Magdalenu Vlaški šalje se na broj 2407 uz upisano 142.

Sav novčani prihod ide za dete koje tim odabere ili udruženje koje se bavi pomaganjem deci. Novac prikupljaju za NURDOR, Dom za decu ometenu u razvoju u Veterniku, kao i za malu Nedu Ranđelović (4) iz Knjaževca, obolelu od cerebralne paralize, Igora Brkića (17) i Mihajla Oreščanina (8), koji se bore s tumorom na mozgu, i Nikolu Mrdakovića (8), koji ima tumor na mozgu i farmakorezistentnu epilepsiju. Nastavljaju, takođe, da trče i za pomoć Magdaleni Vlaški (10), kojoj je bio posvećen i prethodni humanitarni izazov.

KTJ biznis izazov traje 30 dana, a cilj je razviti timski duh, baviti se sportom uz motivaciju da svaki korak znači nekome, objašnjava Marijana. Kada završe aprilski pilot izazov, sledeći će biti u septembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)