ZVEZDA ŠAMPION SRBIJE U FUDBALU! Dominacija crveno-belih je nastavljena! (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

02. 05. 2024. u 20:51

CRVENA zvezda je pobedila TSC u trećem kolu plej-ofa sa 2:1 i četiri runde pre kraja sezone matematički je osvojila titulu šampiona, sedmu u nizu, a 35. u klupskoj istoriji.

ЗВЕЗДА ШАМПИОН СРБИЈЕ У ФУДБАЛУ! Доминација црвено-белих је настављена! (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Nisu izabranici Vladana Milojevića ništa želeli da prepuste slučaju. Došli su do novog trofeja i preostale njihove četiri utakmice neće imati rezultatski značaj.

Bila je Zvezda bolji rival na ovom susretu, u prvom poluvremenu su mreže mirovale, a moglo je da bude golova. Osman Bukari je propustio dobru priliku, Hvang In Beom je pogodio prečku odličnim udarcem sa nekih 20 metara...

Ipak, nastavak utakmice doneo je mnogo više uzbuđenja. Crveno-beli su terensku inicijativu krunisali u 55. minutu. Piter Olajinka je odlično skočio i udarcem glavom posle centaršuta reprezentativca Južne Koreje uspeo da matira Veljka Ilića.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak. Samo pet minuta kasnije Ivan Milosavljević je prvi udarac gostiju ka golu rivala pretvorio u pogodak. Dobro je ispratio centaršut Aleksandra Ćirkovića i nije mu bilo teško da savlada Omrija Glazera.

Na kraju je Zvezda uspela da dođe do trijumfa. Igrao se 75. minut kada je Šerif Endijaj doneo prednost crveno-belima. On se najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala i zakucao je loptu u mrežu rivala nakon što se ona odbila od stative posle pokušaja Milana Rodića.

Do kraja utakmice je u strelce mogao da se upiše i Aleksandar Katai, ali u tome nije uspeo.

Crveno-beli imaju priliku da osvoje i duplu krunu. Oni će u finalu Kupa Srbije 21. maja u Loznici na stadionu "Lagator" igrati protiv Vojvodine.

Crvena zvezda je prva na tabeli sa 84 boda, ima 14 više od Partizana, TSC je ostao četvrti sa 66 bodova, četiri manje od crno-belih.

Crvena zvezda - TSC 2:1 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Milan Ilić. Strelci: Olajinka 55, Endijaj 75 (C. zvezda) - Milosavljević 60 (TSC).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić (od 70. Ivanić) - Bukari (od 88. Šljivić), Kanga (od 70. Mimović), Hvang, Olajinka - Endijaj (od 83. Katai).

TSC (4-3-3): Ilić - Krstić, Đorđević, Antonić, Petrović (od 82. Vlalukin) - Milosavljević (od 82. Šoš), Pejić, Đakovac - Jovanović (od 46. Stanić), Pantović (od 63. Vulić), Ćirković.

 

Drugo poluvreme: Crvena zvezda - TSC 2:1

90+3' - Kraj utakmice! Crvena zvezda je šampion Srbije.

90' - Utakmice je produžena za tri minuta.

84' - Tek što je ušao u igru odmah se našao u dobroj prilici Aleksandar Katai. Šutirao je fudbaler Zvezde iskosa sa leve strane, dobro je postavljen bio Ilić i zaustavio je njegov pokušaj.

75' - Ponovo vodi Zvezda. Mimović je dobro uposlio Rodića koji je šutirao iz prve, lopta se odbila potom pravo na nogu Endijaja koji je uspeo da je zakuca u mrežu tima iz Bačke Topole.

69'  - Dve izmene napravio je Vladan Milojević. Umesto Marka Stamenića i Gelora Kange priliku su dobili Mirko Ivanić i Ognjen Mimović.

60' - TSC je iz prvog šuta ka golu rivala postigao pogodak. Milosavljević je dobro pratio akciju i centaršut Ćirkovića sproveo u mrežu rivala.

55' - Evo gola na "Marakani". Izveo je Hvang još jedan korner, Olajinka je dobro skočio i zatresao je mrežu rivala.

53' - Opet je Zvezda zapretila posle kornera, ali lopta je pogodila Spajića i otišla je preko gola TSC-a.

50' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nemanja Petrović. Levi bek gostujućeg tima je sa dve ruke zaustavio Bukarija što je za Milana Ilića bio jasan pokazatelj da mu pokaže karton.

46' - Počelo je drugo poluvreme na "Marakani!"

Prvo poluvreme: Crvena zvezda - TSC 0:0

45+1' - U nadoknadi je pokušao i Olajinka, ali je njegov pokušaj zaustavio golman ekipe iz Bačke Topole.

44' - Kakve dve prilike za domaće. Najpre je Ilić odbranio udarac Bukarija, a potom je Hvang pogodio prečku udarcem sa nekih 20 metara.

38' - Hvang je izveo korner, Dragović je skočio i probao glavom, no lopta je otišla pored gola gostujućeg tima.

Aleksandar Dragović/FOTO: FK Crvena zvezda

35' - Zamalo da Zvezda povede. Bukari je traljavo šutirao, lopta je stigla do Endijaja koji takođe nije dobro šutirao. Ipak, stavio je Ilića na muke koji je nekako uspeo da interveniše i spreči aktuelnog šampiona Srbije da povede.

29' - Dobra prilika za crveno-bele. Olajinka je šutirao glavom, no jedan igrač TSC-a je izblokirao pokušaj Nigerijca.

25' - Sve više pritiska Zvezda. Velika kiša pada u Beogradu i sigurno otežava igračima da sprovedu ideje u delo.

12' - Probao je Bukari glavom, ali nije udarac bio dobar. Reprezentativac Gane je morao da se vraća unazad, pa zbog toga nije mogao da zahvati loptu onako kako je želeo.

6' - Opasan napad gostiju. Ipak, Glazer nije morao da reaguje pošto je Rodić ispred Pantovića reagovao i izbacio loptu u korner. Posle udarca iz ugla nije bilo pretnje po domaće.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić - Bukari, Kanga, Hvan, Olajinka - Šerif.

TSC (4-3-3): Ilić - Krstić, Đorđević, Antonić, Petrović - Milosavljević, Pejić, Đakovac - Jovanović, Pantović, Ćirković.

Uoči meča:

Crveno-beli bi u slučaju pobede ili remija matematički obezbedili novu titulu šampiona, sedmu uzastopnu, a 35. u klupskoj istoriji.

Ove dve ekipe su u jedinom dosadašnjem duelu koji je ove sezone odigran na "Marakani" odigrali nerešeno - 1:1, dok je u Bačkoj Topoli trijumfovao tim Vladana Milojevića sa 3:1.

Zvezda je u prošlom kolu remijem u Novom Sadu (0:0) prekinula seriju od devet pobeda u svim takmičenjima, dol je sastav Žarka Lazetića savladao Partizan u Humskoj sa 2:1.

Crveno-beli su prvi na tabeli sa 81 bodom, TSC je na trećem mestu sa 66, ima četiri manje od Partizana sa kojim se bori za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

BONUS VIDEO: ERUPCIJA ODUŠEVLjENjA NA "MARAKANI": Gol kojim je Zvezda povela u Kup derbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)