"SRBIJA JE VAŠA KUĆA": Vučić ugostio učenike, nastavnike i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore (VIDEO)

Novosti onlajn

15. 09. 2024. u 10:42

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je primio učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

СРБИЈА ЈЕ ВАША КУЋА: Вучић угостио ученике, наставнике и председнике општина из Републике Српске и Црне Горе (ВИДЕО)

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Obraćanje predsednika

Na početku obraćanja Vučić je čestitao Dan srpskog jedinstva.

- Naš narod su biseri rasuti svuda po svetu i čine naš divan srpski narod koji je kroz istoriju postojanja sazreo do državotnornog naroda - kazao je Vučić, te dodao da je naš barjak lep onoliko koliko je krvi proliveno za njegovu odbranu.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

- Naša braća i sestre na KiM zbog naše zastave ne žive u uslovima na koje su Evropljani navikli, govorim o uslovima koje su ti isti Evropljani garantovali. Naša braća na KiM se raduju sa nama i ovom prilikom im čestitam praznik, pre svih eto baš njima. Znam da će morati mnogo toga da pretrpe, ali će uvek imati nas uz njih - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da samo u sabornosti možemo savladati sve prepreke, i da ćemo kao naši preci u prošlosti mi u budućnosti koračati uzdignute glave spremni za svaki izazov. 

Potom je gostima to jeste deci i učiteljima poželo dobrodošlicu i istakao da je Republika Srbija njihova kuća.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

- Ona vas dočekuje raširenih ruku da proslavimo ono što nas čini jedinim... - kazao je Vučić, te dodao da su oni budućnost srpskog zaveta i da nikada ne treba da zaborave da su deo nečeg većeg i šireg.

- Srbija je tu uz vas kao što je bila za mnoge generacije pre vas i za one posle vas - jasan je Vučić. Potom je dodao da je danas dva veka posle Tekelije Dodik kaže da nije bosanski Srbin, već samo Srbin.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

- To isto kaže moj otac, a i ja. Samo Srbin to je više nego dovoljno - rekao je Vučić.

Vučić je poručio da nezavisnot visoko plaćamo, ali da to nije ništa naspram budućnosti i mogućnosti da naši naraštaji sami sebi pišu zakone koje sprovode.

Napomenuo je da naš barjak danas spaja sve naše pretke i oni koji u današnje vreme svajaju medalje i donose titule i dobre vesti u našu zemlju.

- Draga deco, nastavnici hvala vam što ste danas ovde. Svima vama hvala što volite Beograd i što ste uživali u Hramu i u Narodnom Muzeju i što ćete da posetite Smederevo i da naučite deo svoje srpske istorije - rekao je Vučić.

- Draga deco srećan nam svima veliki praznik, živelo jedinstvo, živela naša crveno, plavo bela trobojka, živela Srbija - kazao je predsednik.

Petra Grahovac, učenica osnovne škole iz Bileće kazala je da se na današnji dan oseća podrška i ljubav Srpske i Srbije.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

- Zahvaljujući vašoj brizi i bratskoj ljubavi prema Republici Srpskoj i Crnoj Gori mi upizanjemo Srbiju i bogatiji smo za jedno novo iskustvo koje je ispunjeno gostoprimstvom, bratstvom i sigurnošću. Danas je moj rođendan i zahvalna sam što se mogu obratiti predsedniku Srbije koje je omogućio realizovanje projekata u Srpskoj. Veliko hvala u ime svih nas iz južne Hercegovine i bratske Crne Gore - rekla je Grahovac.

Potom su deca preuzela poklone koji su bili spremljeni za njih.

Podsećamo, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Datum 15. septembar, izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma. Praznik je ustanovljen 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio