DRUGI DAN - RAZOČARENJE! "Mršava" Liga šampiona! Veliki derbi ostao u senci promašaja!

Novosti online

18. 09. 2024. u 22:56 >> 22:59

Nakon više nego uzbudljivog prvog dana nove Lige šampiona, drugi dan je prilično razočarao. Postignuto je samo 13 golova, a dve utakmice završene su rezultatom 0:0, dok je najviše razočarao derbi Mančester siti - Inter.

ДРУГИ ДАН - РАЗОЧАРЕЊЕ! Мршава Лига шампиона! Велики дерби остао у сенци промашаја!

FOTO: AP/Tanjug

Liga šampiona - drugi dan

Bolonja - Šahtjor 0:0

Sparta Prag - Salcburg 0:3

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Seltik - Slovan Bratislava 5:1

Klub Briž - Borusija Dortmund 0:3

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Mančester Siti - Inter  0:0

PSŽ - Đirona 1:0

Iako se očekivala "kiša golova" na "Etihadu", umesto toga viđen je veliki broj promašaja. Inter se nije dao u prvom poluvremenu i u nekoliko navrata ozbiljno zapretio "građanima", nisu uspevali nero-azuri da dođu do gola. Drugi deo utakmice proteko je u znaku Sitija i njihovom prepoznatljivom ofanzivnom presingu, ali on nije doneo promenu rezultata.


Vredi pomenuti da je najzanimljivije bilo u Glazgovu gde je Seltik "razbio" Slovan, ali to se ne može okarakterisati kao veliko iznenađenje jer je slovačka ekipa prvi put u najelitnijem društvu

KRAJ! Završeni su mečevi drugog dana Lige šampiona! Očekivalo se više, naročito u Mančesteru.

90' +4' - GOL! Dortmund je stavio tačku na meč iz penala! Girasi je bio strelac!

90' - GOL! Kakva šteta za Đironu! Sjajno su se branili Španci, ali onda po starom ne pisanom pravilu golman Gazanika je napravio kardinalnu grešku i primio gol!

87' - GOL! Seltik razbija Slovan! Ida je postigao peti pogodak!

86' - GOL! Borusija dortmund rešava pitanje pobednika. Bione-Gitens je ponovo strelac i ponovo je postigao sjajan pogodak!

76' - KONAČNO GOL! Napokon je postignut pogodak van Glazgova večeras! Borusija je povela 1:0 golom Bione-Gitensa uz dosta sreće.

69' - GOL! Seltik po svemu sudeći, rešava pitanje pobednika! Maeda je postigao gol, nakon sjajne asistenicje Hatete.

61' - SJAJAN GOL! Ponovo se trese mreža u Glazgovu! Iako je Slovan daleko od pozitivnog rezultat Vimer je uspoe da postigne mnogo lep pogodak i da vrati nadu svojoj ekipi da može da zakomplikuje situciju u ovom meču.

56' - NOVI GOL! Mreže miruju svugde sem u Glazgovu! Ponovo je Seltik postigao pogodak ovaj put iz jedanaesterca, a strelac je Engls.

47' - GOL! Seltik je duplirao prednost zahvaljujući Furahašiju! Kin je probio po desnoj strani sjajno uputio centaršut a sjajni Japanc se odlično namestio i lagano smestio loptu u mrežu!

POČELO JE DRUGO POLUVREME! Na preostale četiri utakmice Lige šampiona koje se igraju od 21 čas, na redu je drugih 45 minuta.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Potpuno neverovatna činjenica da je na četiri meča koja se igraju od 21 čas u prvih 45 minuta postignuto manje golova nego što je postignuto za poluvreme utakmice Sparta - Salcburg! Očekuje se da drugi period utakmice donese nova uzbuđenja.

Ovo je jedini pogodak za 20 minuta fudbala u utakmicama koje se igraju od 21 čas, što je iznenađujuće s obzirom da večeras igraju vrlo ofanzivne ekipe.

17' - PRVI GOL U VEČERNjEM TERMINU! Seltik vodi 1:0 golom Skejlsa! Iako Slovan važi za sjajnu defanzivnu, naročito skakačku ekipu, sada su Škoti bili bolji i baš iz skoka postigli pogodak.

POČELA SU JOŠ ČETIRI MEČA! Susreti od 21 čas su startovali, a najviše očiju Evrope uprto je na stadion "Etihad" gde igraju Mančester siti i Inter u reprizi finala Lige šampiona iz 2023. godine.

KRAJ! Završeni su mečevi koji su se igrali od 18.45! Sparta je upisala ubedljivu pobedu, što je pomalo inzenađujuće s obzirom da je Salcburg bio blagi favorit, međutim sama slika na terenu to je demantovala. Austrijanci su na terenu delovali poptuno anemično i praktično bili su potpuno bezopasni, te je ovaj trijumf Sparte potpuno zaslužen. Drugi meč nije bio rezultatski toliko uzbudljiv. Bolonja i Šahtjor odigrali su bez golova i bez previše pravih prilika.

58' - GOL! Sparta gazi ka prvoj pobedi! 3:0! Kvazim Laci je pogodio. Sparta se prosto, poigrala sa odbranom Salcburga i lako matirao golmana. Ima još da se igra ovde, ali deluje da je sve rešeno i da će Sparta, našeg Veljka Birmančevića upisati pobedu.

Kraj prvog poluvremena! Iako je Salcburg veći deo utakmice imao posed i napadao, Sparta je uspela da iskoristi svoje dve prilike u 2. i 42. minutu dođe do vrlo lepe prednosti od 2:0 i da mirnije čeka drugo poluvreme. U Bolonji je viđena nešto tvrđa utakmica u kojoj nije bilo pravih prilika, sem što je Šahtjor promašio penal u 4. minutu, ali su golmani bili na visokom nivou i nisu odzvoli da se mreža zatrese u prvom delu utakmice.

42' - GOL! Sparta je duplirala prednost! Viktor Olatundži je, pravo niotkuda, se stvorio u šesnaestercu i sa desne strane jako lepo utrčao i zakucao loptu u mrežu!

2' - ODMAH GOL! Sparta je povela 1:0 posle samo 120 sekundi! Kan Kaininen je postigao pogodak. Prodrli su igrači Sparte i Finac je sjajno dočekao loptu u šesnaestercu i lako matirao golmana Salcburga.

1' - POČELO JE! Lopta se zakotrljala u Bolonji i Pragu! Počele su utakmice Bolonja - Šahtjor i Sparta Prag - Salcburg koje se igraju od 18.45.

17.15 - Dobro došli! Danas će još 12 ekipa međusobno odmeriti snage u potpuno novoj Ligi šampiona, a među njima biće i onih koji debituju. Slovan iz Bratislave i Bolonja prvi put će zaigrati najeltinije evropsko klupsko takmičenje, dok će najviše pažnje biti usmereno ka Milanu gde će derbi današnjeg dana odigrati Inter i Mančester siti.


Sreda, 18. septembar:

Bolonja - Šahtjor 0:0 (0:0)
Sparta - Salcburg 3:0 (2:0)
(Kaininen 2', Olatundži 42' , Laci 58')
Klub Briž - Borusija Dortmund 0:3 (0:0)
(Bione-Gitens 76' , 86' , Girasi 90' +5')
Seltik - Slovan 5:1 (1:0)
(Skejls 17', Furahaši 47', Engls 56', Vimer 61, Maeda 69', Ida 87')
Mančester siti - Inter (0:0)
PSŽ- Đirona 1:0 (0:0)
(90' Gazaniga - autogol)

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S