NAJLEPŠA BAJKA EURO 2024... Iza njegove proslave gola krije se sjajna priča, stara 33 godine (VIDEO)

Novosti online

06. 07. 2024. u 13:56

FUDBALERI Španije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj i to pobedom nad domaćinom EURO 2024. u Štutgartu, a tokom meča viđena je zanimljiva situacija u redovima "furije".

НАЈЛЕПША БАЈКА ЕУРО 2024... Иза његове прославе гола крије се сјајна прича, стара 33 године (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Nema sumnje da je Dani Olmo bio junak Španije, postigao je gol, a potom asistirao Mikelu Merinu u pobedi 2:1, a o ovom drugom priča se i to iz posebnog razloga. 

Merino je maestralno skočio i gotovo akrobatskim potezom glavom naciljao ugao gola na kom je stajao Manuel Nojer. Igrao se 119. minut utakmice i za Nemce je tada bilo sve gotovo, iako su imali preko Nikolasa Filkruga još jednu šansu.

Merino je otrčao do korner zastavice, trčao oko nje, na taj način slaveći pogodak. Ako se iko pita zbog čega je to čudno, objašnjenje sledi... 

Stadion u Štutgardu donosi sreću njegovoj porodici, čini se. On je posle gola kopirao proslavu svog oca Migela Merina. Zanimljivo je da je to učinio na istom mestu, ali 33 godine kasnije. 

Svojevremeno "Nekarstadion, danas je Štutgart arena. Vreme se promenilo, simbolika je ostala. Migel je 1991. godine postigao gol protiv Štutgarta za pobedu Osasune 3:2 u Kupu UEFA. 

Mikel je 2020. debitovao za Španiju, baš u Štutgartu, međutim tada nije postigao gol, a njegov otac imao je komentar. 

Rekao je "da bi se zvezde poklopile da je njegov sin postigao pogodak.
 
Četiri godine kasnije ,ponovo Štutgart, ponovo Merino. Ovoga puta zvezde su mu bile naklonjene. 

- Ovaj stadium mora da ima nešto što nam donosi sreću. Moj otac je dao gol ovde, tako da je ovo mesto posebno za nas, rekao je mlađi Merino posle velike pobede i verovatno gola karijere.

BONUS VIDEO: Ovako se u Madridu slavila 15. titula u Ligi šampiona 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)