NI LEVANDOVSKI NE POMAŽE: Austrija savladala Poljsku i rastužila Srbiju! (VIDEO)

Novosti online

21. 06. 2024. u 19:56 >> 18:49

Fudbalska reprezentacija Austrije savaladala je selekciju Poljske rezultatom 3:1 u drugom kolu grupe D Evropskog prvenstva.

НИ ЛЕВАНДОВСКИ НЕ ПОМАЖЕ: Аустрија савладала Пољску и растужила Србију! (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Vrlo uzbuljivo je počela utakmica. Već u prvim sekundama Austrija je krenula agresivno prevashodno preko Sabicera koji je napadao gol Šćesnog. Ređale su se šanse pred golmanom Juventusa i prvi gol je pao već posle devet minuta. Mvene je centrirao a Trauner je bio na pravom mestu i smestio loptu u mrežu glavom. Nakon toga Poljaci su preuzeli inicijativu. Uglavnom je Zjelinski pokušavao iz daljine, ali nije dolazilo do promene rezultata. Tek u 30. minutu je Pjotek uspeo da se snađe posle gužve koja se desila ispred Pencovog gola i da donese izjedančenje. Austrija nakon ovog krenula ponovo u ofanizivu međutim Sabicer je nastavio da promašuje fantastične šanse, pa je do kraja poluvremena ostalo 1:1.

Drugi deo utakmice počeo je slično kao prvi. Austrija je imala inicijativu u prvih desetak minuta, ali opet nije promene rezultata. Poljska se nije predavala takođe, a u 58. minutu je u igru ušao jedan od najvećih poljskih fudbalera - Robert Levandovski. Nakon toga inicijativa je prešla na stranu Poljaka, međutim ni oni u ovom periodu igre nisu bili dovoljno konkretni. Iskorisio je to Baungartner i uspeo da posle jedne polu kontre ponovo dovede svoj tim u vođstvo. Nestali su Poljaci sa terena nakon ovog gola. Gotovo da su bili bezopasni, a Austrija je strpljivo gradila napade i u 78. minutu su izborili penal, a Arnautović je ovu priliku pretvorio u gol. Bilo je jasno da će ovim biti stavljena tačka na ovaj meč i da če pred Poljskom biti težak zadatak, a to je da se "vade" protiv jedne od najjačih ekipa na trunriu - Francuske. Austrijanci u poslednjem kolu igraju protiv Holanđana, a sa ova tri boda velike su im i šanse da se i kao trećeplasirani domognu nokaut faze Evropskog prvenstva.

Ova vest nije najbolja ni za selekciju Srbije, koja se nadala nerešenom ishodu, kao i porazu ove dve ekipe u poslednjem kolu, pa bi onda "orlovi" i sa eventualnim bodom protiv Danske bili u prednosti u odnosu na ove dve selekcije, kada je reč o najboljim trećeplasiranim ekipama.

Poljska - Austrija(1:3)

Drugo poluvreme:

90' + 4' - Kraj Meča! Austrija je savladala Poljsku!

90' +3' - Imao je Grosicki sjajnu priliku da smanji rezultat, ali veliki promašaj.

90' - Još četiri minuta sudijske nadonkade!

88' - Tek je sada Levandovski imao prvi ozbiljniji kontakt sa loptom, ali Poljska izgleda katastrofalno u drugom poluvremenu i teško da ova zvezda evropskog fudbala može mnogo da promeni.

85' - Lajmer je sjajnu priliku! Gol je bio prazan, ali je lopta otišla pored gola.

84' - Neverovatna greška Poljaka u odbrani. Prraktično su poklonili loptu Pošu i on je šutirao i opet je Šćesni morao da interveniše.

78' - GOL! Arnautović je uzeo loptu i bez problema postigao pogotak iz penala!

77' - Sabicer je bio u situaciji jedan na jedan, bio je već viđen gol, a onda je Šćesni odlučio da ga faulira. Sudija je samo izvaio žuti karton, pokazao ga golmanu Poljske i pokazao na belu tačku.

75' - Ponovo je Baungardner sjajno prošao, praktično pola odrbane Poljske i "poslužio" Vimera, ali Šćesni na pravom mestu.

70' - Iako Austrija vodi, Aranaustović je vidno nervozan i dobija žuti karton posle neopreznog starta.

66' - GOL! Baungartner je iz daleka šutnuo i matirao Šćesnog!

63' - Bila je velika prilika za Arnautovića posle prekida, međutim oglasio se linijski sudija - ofsajd!

58' - Veliki trenutak za Poljsku! U igru ulazi prvi put na EURO 2024 Robert Levandovski.

56' - Nastavlja se inicijativa Austrije. Sabicer i dalje promašuje.

50' - Krenula je ponovo Austrija silovito. Prvi korner u drugom poluvremenu. Poš je posle udarca iz ugla imao sjajnu priliku, ali je Šćesni sjajno odreagovao i ostaje 1:1.

45' - Počelo je drguo poluvreme! Moder za Poljsku i Vimer za Austriju će ući u igru umesto Pjetrovskog, odnosno Griliča.

Prvo poluvreme:

45' +1' - Kraj poluvrmena! Ostaje nerešeno!

45' - Posle jednog udraca Poša, sviran je faul za Poljsku na nekih 25 metara od gola. Zjelinski je probao i bio je sjajan udarac, ali je Penc odbranio.

42' - Sabicera baš neće! Pokušao je iz daljine i bio je to vrlo jak udarac, ali je otišlo pored gola.

39' - Nastavljaju Austrijanci sa napadima. Sabicer baš nema sreće, promašio je ogromnu šansu!

33' - Pokušavaju Austrijanci odmah da uzvrate, ali Mvene je jako loše centrirao.

30' - GOL! Poljaci dolaze do izjedančenja! Pjotek se najbolje snašao posle gužve u šesnaestercu!

27' - Ponovo Zelinski, ali ponovo blok. Ovaj put je šut iz daleka sprečio Linhard! Ostaje 0:1.

23' - Brzo su Austrijanci povratili posed i inicijativu. Imao je Arnautović odličnu priliku, ali je bio ofsajd.

19' - Neverovatno šta je promašio Zalevski! Sada su Poljaci koji više napaju dok su Austrijanci prinuđeni da čuvaju svoj gol.

17' - Prvi put su Poljaci ozbiljnije zapretili! Zjelinski je šutirao u kaznenom prostoru, ali bez uspeha.

10' - Nisu stigli Poljaci ni da se oporave od šoka, a Sabicer je imao sjajnu priliku!

9' - GOL! Trauner postiže sjajan gol glavom na asistenciju Mvenea!

6' - Nastavljaju Austrijanci silovito. Ponovo je probao Sabicer, potom i Aranutović posle kornera, ali nema promene rezultata.

2' - Već na početku su krenuli Austrijanci silno! Najpre je Sabicer probao, potom i Poš iz daljine, ali nije bilo previše opasnosti po gol Šćesnog.

1' - Meč je počeo! Sa centra su krenuli fudbaleri Austrije!

Sastavi:

Poljska: Šćesni - Davidovič, Bendarek, Kivior - Pjotrovski, Zjelinski,Frankovski, Sliš, Zalevski - Buksa, Pjatek

Austrija: Penc - Mvene, Trauner, Linhard, Poš - Grilš, Sejvald, Baungartner - Sabicer, Arnautović, Laimer

Anketa

Ko pobeđuje?

Uoči meča:

Poljska i Austrija su dve selekcije koje su u prvom kolu zabeležile poraze. Obe ekipe su "položile oružije" pred favoritima Francuskom i Holandijom. Holandija je u potpunosti nadigrala Poljake, dok je Austrija pružila više nego solidan otpor Frnacuzima koji slove za jednog od prvih favorita za osvajanje EURO 2024. I jedna i druga reprezentacija tražiće pobedu u ovom meču jer bi, eventualnom podelom bodova bili u velikom problemu pred poslednje kolo pošto će protiv sebe imati znatno teže protivnike. Eventualni nerešeni ishod ovog meča, uz poraz obe selekcije u poslednjem kolu, mogao bi da pomogne i "orlovima" jer bi u tom slučaju Srbija i sa nerešenim ishodom protiv Danske imala više bodova od ovih ekipa(ukupno dva prim. aut.), i automatski bi bila bolje plasirana na tabeli trećeplasiranih timova na Evropskom prvenstvu.

BONUS VIDEO: DAN POSLE Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)