PROMOVISANA SRPSKA OLIMPIJSKA KUĆA: U Parizu organizovan prijem povodom našeg predstavljanja Srbije na OI (FOTO)

SRPSKA kuća, koja će biti otvorena tokom predstojećih Olimpijskih igara u Parizu, promovisana je sinoć na gala večeri u rezidenciji ambasadorke Ane Hrustanović, u neposrednoj blizini Ajfelove kule.

ПРОМОВИСАНА СРПСКА ОЛИМПИЈСКА КУЋА: У Паризу организован пријем поводом нашег представљања Србије на ОИ (ФОТО)

Foto: Goran Čvorović

Autor umetničkog koncepta večeri bio je Dušan Jovović, koji je istovremeno i autor koncepta Srpske olimpijske kuće u parku Vilet u Parizu, ali i nacionalnog paviljona za Ekspo 2027. u Beogradu.

- Postoje dva poklona koja detetu možete da date. Prvo su koreni, drugo su krila. Upravo je ovaj mulutimedijalni umetnički koncept inspirisan korenima. Ne možemo da znamo šta želimo da budemo i gde želimo da nas naša krila odvedu, ukoliko ne znamo ko smo i odakle potičemo. Srbija je lider u modernim tehnologijama u regionu, ali nikada ne zaboravljamo ko smo i koji smo doprinos dali miru u svetu. Ni po koju cenu se ne odričemo svojih korena – istakla je između ostalog u obraćanju zvanicima Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije.

Ona je istovremeno naglasila jake veze između Srbije i Francuske i pozvala goste da dođu u Srpsku kuću tokom OI, ali, takođe, i na Ekspo 2027. u Beogradu.

Na promociju Srpske olimpijske kuće pozvani su ugledni Francuzi i Srbi, advokati, bankari, poslovni ljudi, predstavnici modne industrije, lekari, kulturni poslenici, iz različitih segmenata društva, a cilj je bio da im se prikaže Srbija koja poštuje svoju tradiciju, ali je u isti mah moderna i digitalna. 

Među zvanicama su bili i pevačica Barbara Pravi, generalni direktor Daso avijacije Erik Trapije, šef kustosa u Luvru i dvorcu u Versaju Nikola Milovanović, suosnivač Palate Tokio Žerom Sans, globalni potpredsednik Erbasa Džon Herison, direktor razvoja u Banci Amerike Miloš Starović, glavna urednica Pariskog modnog magazina Sofi de Šamsaven… Svi su dobili pozivnice da posete Srpsku kuću od 26. jula do 11. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOLIVUDSKI GLUMAC U BRAKU SA SESTROM: Kada su saznali da su u srodstvu uradili su nešto što bi malo ko smeo (FOTO)