DA ZADOVOLJI SVE UKUSE: Čokoladna fantazija - kolač koji se topi u ustima, a neodoljiv voćni ukus daju mu borovnice
NEKO više voli poslastice sa čokoladom, drugi pak prednost daju "laganim", voćnim verzijama.
Mi vam zato predlažemo "all included" varijantu - čokoladnu fantaziju - kolač sa čokoladom i lešnicima, kome posebnu draž daju borovnice.
Potrebno je:
- 5 jaja
- prstohvat soli
- kesica vanilin šećera
- 120 g margarina
- 150 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 150 g pečenih, mlevenih lešnika
- 2 kašike oštrog brašna
- 300 g borovnica (svežih ili smrznutih)
Recept za čokoladnu fantaziju sa borovnicama:
Najpre odvojite belanca od žumanaca u dve dublje posude. Belancima dodajte prstohvat soli i vanilin šećer pa ih mikserom umutite u čvrst sneg.
U drugoj posudi penasto umutite margarin, koji ste prethodno sat vremena držali na sobnoj temperaturi, sa šećerom, pa dodajte, polako, jedno po jedno žumance, uz stalno mućenje. Otopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni čokoladu za kuvanje, malo je prohladite i sipajte u smesu od žumanaca. Potom dodajte mlevene pečene lešnike i brašno i sve zajedno dobro umutite, da se lepo sjedini. Na kraju žicom ručno umešajte sneg od belanaca, iz dva puta.
Dno okruglog kalupa za torte prečnika 26 cm obložite pek-papirom, a ivice premažite margarinom. Borovnice usitnite u secku, ali ostavite nekoliko celih za ukrašavanje. U kalup prespite smesu za kolač, pa preko sipajte usitnjene borovnice i blago ih utapkajte špatulom. Kolač pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 40 minuta.
Prohladite, ukrasite svežim borovnicama i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
(MAPA) RUSI SILOVITO NADIRU: Nisu ovoliko napredovali od prvih dana rata - zauzeli teritoriju veličine Singapura
RUSKA vojska je u novembru ostvarila napredak od 725 kvadratnih kilometara, što je najveći napredak u jednom mesecu još od marta 2022. i prvih nedelja rata, prema analizi agencije AFP zasnovanoj na podacima američkog Instituta za proučavanje rata (ISW).
02. 12. 2024. u 16:10
ŠOLC SAM VUKAO TAJANSTVENI PRTLjAG: Više od dolaska u Kijev javnost zanima - Šta to ima u koferu? (FOTO/VIDEO)
OD SAMOG dolaska Olafa Šolca u Kijev, javnost je više zaintrigiralo to što je nemački kancelar iz voza u glavnom gradu Ukrajine izašao tako što je sam "vukljao" lični prtljag.
02. 12. 2024. u 15:51
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)