TURSKA PRINCEZA: Najkremastiji kolač bez brašna, jaja i šećera - ne peče se, a gotov je očas posla
Recept koji će oduševiti ljubitelje suvog voća i orašastih plodova, ali i kremastih kolača.
Sastojci:
- 1 kutija tosta
- 200 g šlaga u prahu
- 1 šoljica mleka
- 1 šoljica lešnika
- 1 šaka badema
- 1 šaka suvih marelica
- 1 šaka suvog grožđa
Priprema:
U činiju stavite umućen šlag pa malo-pomalo dodavati mleko sve vreme muteći mikserom. Kad se lepo zgusne, stavite u frižider na pola sata. Grožđe sitno naseckajte, a bademe i lešnike sameljite u blenderu, ali pazite da ne preterate da ne bude praškasto.
U šlag dodajte bademe, lešnike i grožđe, a pripremljene marelice nemojte rezati već ih ostavite sa strane. Tost narežite na komade i dodajte u šlag te sve dobro izmešajte.
Prebacite ga u kalup koji ste prethodno obložili prozirnom folijom, vrh zagladite špatulom i protresite da se ravnomerno rasporedi. Stavite u frižider da se stegne, najmanje tri sata.
Nakon što ga izvadite, stavite lim za pečenje preko kolača, zatim ga okrenite da ga prebacite na lim za pečenje. Ocedite marelice koje ste prethodno potopili u vruću vodu 15 minuta, dobro osušite i njima ukrasite kolač.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)