ТУРСКА ПРИНЦЕЗА: Најкремастији колач без брашна, јаја и шећера - не пече се, а готов је очас посла

Новости онлине

03. 09. 2024. у 11:00

Рецепт који ће одушевити љубитеље сувог воћа и орашастих плодова, али и кремастих колача.

ТУРСКА ПРИНЦЕЗА: Најкремастији колач без брашна, јаја и шећера - не пече се, а готов је очас посла

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кутија тоста
  • 200 г шлага у праху
  • 1 шољица млека
  • 1 шољица лешника
  • 1 шака бадема
  • 1 шака сувих марелица
  • 1 шака сувог грожђа

Припрема:

У чинију ставите умућен шлаг па мало-помало додавати млеко све време мутећи миксером. Кад се лепо згусне, ставите у фрижидер на пола сата. Грожђе ситно насецкајте, а бадеме и лешнике самељите у блендеру, али пазите да не претерате да не буде прашкасто.

У шлаг додајте бадеме, лешнике и грожђе, а припремљене марелице немојте резати већ их оставите са стране. Тост нарежите на комаде и додајте у шлаг те све добро измешајте.

Пребаците га у калуп који сте претходно обложили прозирном фолијом, врх загладите шпатулом и протресите да се равномерно распореди. Ставите у фрижидер да се стегне, најмање три сата.

Након што га извадите, ставите лим за печење преко колача, затим га окрените да га пребаците на лим за печење. Оцедите марелице које сте претходно потопили у врућу воду 15 минута, добро осушите и њима украсите колач.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

КАКВА БОМБА У БАЊАЛУЦИ! Борац довео највећу икону босанскохерцеговачког фудбала