KREMASTO SAVRŠENSTVO KOJE SE TOPI U USTIMA: Karamel čizkejk sa kikiriki puterom, ovakav slatkiš još niste probali
KARAMEL čizkejk sa kikiriki puterom je savršen za ljubitelje slatkiša, vrlo izdašan i kremast.
Sastojci:
Za podlogu:
190 g izmrvljenih graham krekera
130 g putera, rastopljenog
Za fil:
380 g krem sira, omekšanog
125 g šećera
125 g kikiriki putera
1 kašičica ekstrakta vanile
3 velika jajeta
60 ml slatke pavlake
Za karamel sloj:
125 g šecćera
6 kašika putera, isečenog na kockice
60 ml slatke pavlake
Za posipanje:
2 banane, narezane na kolutove
30 g seckanog kikirikija
karamel toping
Recept za karamel čizkejk sa kikiriki puterom:
Kako biste napravili ovaj čizkejk prvo zagrejte rernu na 160°C. U srednjoj posudi pomešajte mrvice graham krekera i otopljeni puter. Pritisnite smesu na dno tepsije. Pecite 10 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi da umutite krem sir i šećer, dok ne postane glatko. Dodajte puter od kikirikija i ekstrakt vanile i mešajte dok se dobro ne sjedine.
Dodajte jaja jedno po jedno, muteći nakon svakog dodavanja. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru prelijte filom. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata ili preko noći.
Za karamel sos u tiganju na srednjoj vatri istopite šećer, neprestano mešajući, dok ne dobije zlatnobraon boju. Dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi. Polako dodajte slatku pavlaku, mešajući smesu dok ne postane glatka. Skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Prelijte karamel preko ohlađenog čizkejka i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru 30 minuta. Po površini čizkejka poređajte kriške banane i pospite seckanim kikirikijem. Pre serviranja prelijte karamel topingom.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)