КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО КОЈЕ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Карамел чизкејк са кикирики путером, овакав слаткиш још нисте пробали
КАРАМЕЛ чизкејк са кикирики путером је савршен за љубитеље слаткиша, врло издашан и кремаст.
Састојци:
За подлогу:
190 г измрвљених грахам крекера
130 г путера, растопљеног
За фил:
380 г крем сира, омекшаног
125 г шећера
125 г кикирики путера
1 кашичица екстракта ваниле
3 велика јајета
60 мл слатке павлаке
За карамел слој:
125 г шецћера
6 кашика путера, исеченог на коцкице
60 мл слатке павлаке
За посипање:
2 банане, нарезане на колутове
30 г сецканог кикирикија
карамел топинг
Рецепт за карамел чизкејк са кикирики путером:
Како бисте направили овај чизкејк прво загрејте рерну на 160°Ц. У средњој посуди помешајте мрвице грахам крекера и отопљени путер. Притисните смесу на дно тепсије. Пеците 10 минута, а затим оставите да се охлади. Направите фил тако што ћете у великој посуди да умутите крем сир и шећер, док не постане глатко. Додајте путер од кикирикија и екстракт ваниле и мешајте док се добро не сједине.
Додајте јаја једно по једно, мутећи након сваког додавања. Умутите слатку павлаку. Охлађену кору прелијте филом. Пеците 50-60 минута. Оставите да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата или преко ноћи.
За карамел сос у тигању на средњој ватри истопите шећер, непрестано мешајући, док не добије златнобраон боју. Додајте путер и мешајте док се не растопи. Полако додајте слатку павлаку, мешајући смесу док не постане глатка. Скините са ватре и оставите да се мало охлади.
Прелијте карамел преко охлађеног чизкејка и равномерно распоредите. Оставите у фрижидеру 30 минута. По површини чизкејка поређајте кришке банане и поспите сецканим кикирикијем. Пре сервирања прелијте карамел топингом.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)