КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО КОЈЕ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Карамел чизкејк са кикирики путером, овакав слаткиш још нисте пробали

Novosti online

25. 08. 2024. у 08:00

КАРАМЕЛ чизкејк са кикирики путером је савршен за љубитеље слаткиша, врло издашан и кремаст.

КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО КОЈЕ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Карамел чизкејк са кикирики путером, овакав слаткиш још нисте пробали

Фото: Инстаграм/allasyummyfood

Састојци:

За подлогу:

190 г измрвљених грахам крекера
130 г путера, растопљеног

За фил:

380 г крем сира, омекшаног
125 г шећера
125 г кикирики путера
1 кашичица екстракта ваниле
3 велика јајета
60 мл слатке павлаке

За карамел слој:

125 г шецћера
6 кашика путера, исеченог на коцкице
60 мл слатке павлаке

За посипање:

2 банане, нарезане на колутове
30 г сецканог кикирикија
карамел топинг

Рецепт за карамел чизкејк са кикирики путером:

Како бисте направили овај чизкејк прво загрејте рерну на 160°Ц. У средњој посуди помешајте мрвице грахам крекера и отопљени путер. Притисните смесу на дно тепсије. Пеците 10 минута, а затим оставите да се охлади. Направите фил тако што ћете у великој посуди да умутите крем сир и шећер, док не постане глатко. Додајте путер од кикирикија и екстракт ваниле и мешајте док се добро не сједине.

Додајте јаја једно по једно, мутећи након сваког додавања. Умутите слатку павлаку. Охлађену кору прелијте филом. Пеците 50-60 минута. Оставите да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата или преко ноћи.

За карамел сос у тигању на средњој ватри истопите шећер, непрестано мешајући, док не добије златнобраон боју. Додајте путер и мешајте док се не растопи. Полако додајте слатку павлаку, мешајући смесу док не постане глатка. Скините са ватре и оставите да се мало охлади.

Прелијте карамел преко охлађеног чизкејка и равномерно распоредите. Оставите у фрижидеру 30 минута. По површини чизкејка поређајте  кришке банане и поспите сецканим кикирикијем. Пре сервирања прелијте карамел топингом.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОСИГУРАЈМО ВАШ УСПЕХ ЗАЈЕДНО!