KAFANSKA ČORBA: Ukus tradicije koji se čuva
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Goveđe meso 500 g
- Crni luk 1 glavica
- Šargarepa 2
- Peršun 1 koren
- Celer 1 koren
- Krompir 2 komada
- Beli luk 2 čena
- Lovorov list 1
- Paradajz pire 1 kašika
- Brašno 1 kašika
- Crvena paprika 1 kašika
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
- Voda 2 l
Priprema:
U velikoj šerpi stavite goveđe meso i prelijte ga sa 2 litra vode. Dodajte lovorov list i malo soli. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 1,5 do 2 sata). Povremeno skidajte penu koja se stvara na površini. Dok se meso kuva, očistite i iseckajte povrće: crni luk, šargarepu, peršunov koren, celer i krompir na kockice. Kada je meso kuvano, izvadite ga iz šerpe i ostavite da se malo ohladi.
Procedite supu kroz cediljku da biste uklonili eventualne nečistoće. U drugoj šerpi zagrejte malo ulja i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još 1-2 minuta. Dodajte iseckano povrće (šargarepu, peršunov koren, celer i krompir) i pržite nekoliko minuta. Dodajte paradajz pire, brašno i crvenu papriku, pa sve dobro promešajte. Vratite proceđenu supu u šerpu sa povrćem i kuvajte dok povrće ne omekša (oko 20-30 minuta).
Dok se povrće kuva, iseckajte kuvano meso na sitne komade i dodajte ga nazad u čorbu. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte još nekoliko minuta da se svi ukusi sjedine. Pre serviranja, pospite svežim seckanim peršunom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NESTVARNO UKUSNA ČORBA: Savršena kombinacija crvene paprike i slaninice
07. 02. 2025. u 13:00

AROMATIČNA ČORBA OD OSLIĆA SA POVRĆEM: Lagana i izvrsna za ručak
02. 02. 2025. u 09:00

OKREPLjUJE I DUŠU I TELO: Zdrava čorba od povrća i žalfije
25. 01. 2025. u 11:00Novosti online

BRAĆA MAKEDONCI POHAPSILI BLOKADERE IZ SRBIJE KOJI SU DOŠLI DA PRAVE HAOS: Isplivao snimak kako ih obučavaju, pominju plenume (VIDEO)
MAKEDONSKI mediji pišu danas o umešanosti srpskih studanata u političkim protestima u Severnoj Makedoniji nakon tragedije u diskoteci u Kočanima, a neki blokaderi koji su došli iz Srbije da prave haos u Severnoj Makedoniji, uhapšeni su.
23. 03. 2025. u 15:17

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

KAKO SE PEJA OBOGATIO: "Kuće i stanove imam zbog Pariza"
VODITELj Zoran Pejić Peja prisutan je na sceni već tri decenije, a nekada je bio najtraženiji voditelj u inostranstvu, pa mu je pošlo za rukom da obezbedi i sebe i porodicu.
24. 03. 2025. u 13:23
Komentari (0)