NAJUKUSNIJA AMERIČKA PITA: Kada je jednom probate, uvek ćete joj se vraćati
Kada u jednom zalogaju dobijete i kremastu i hrskavu teksturu, plus zanosne ukuse voća, to znači da takav kolač mora da se proba.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
pekmez od šljiva 6 kašika
Za testo:
- brašno 400 g
- maslac 250 g
- šećer 5 kašika
- jaje 1 komad
- vanilin šećer 1 kesica
- prašak za pecivo 1 kašičica
Za fil:
- mleko 1 l
- puding od vanile 2 kesice
- šećer 8 kašika
- gustin 2 kašike
- maslac 100 g
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i maslac koji ste umutili sa šećerom, vanilin-šećerom i jajetom. Testo dobro zamesite i podelite tako da trećinu testa stavite u zamrzivač, a ostatak stavite u foliju i držite 10 minuta u frižideru. Veći komad testa razvaljajte i stavite u pleh za pitu.
Za fil skuvajte puding na uobičajeni način dodajući mu gustin i, kad se malo prohladi, umućen maslac. Na testo nanesite krem od pudinga, preko pudinga premažite blago zagrejan pekmez i odozgo narendajte testo iz zamrzivača.
Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Pita treba da dobije zlatnu boju i da mrvice budu hrskave.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TRADICIONALNA VRANjANSKA PITA: Samsa sa mileramom od gotovih kora
15. 03. 2025. u 07:00

FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
08. 03. 2025. u 12:30Jovana Vasić

NATO ZAPRETIO RUSIJI: Ako napadnete tu zemlju, dobićete razoran odgovor
GENERALNI sekretar NATO-a Mark Rute upozorio je danas Rusiju da bi svaki napad na Poljsku ili neku drugu članicu saveza izazvao "razoran" odgovor.
26. 03. 2025. u 16:09

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MORALA JE DA ISPUNI 7 BIZARNIH USLOVA: Kako je Ri Sol Džu postala žena severnokorejskog lidera?
RI SOL DžU supruga severnokorejskog lidera Kim Džong Una, obavijena je velom misterije, a informacije o njihovom odnosu su ograničene i često nepotvrđene zbog zatvorenosti Severne Koreje
26. 03. 2025. u 13:12
Komentari (0)