UKUSOM ĆE ZADOVOLJITI I NAJVEĆE GURMANE: Pečena svinjetina u sosu od šljiva, sa belim vinom
Pečenja svinjetina sa sosom od šljiva pravi se sa belim vinom, ruzmarinom i lukom.
Možete da je servirate hladnu uz osvežavajuću salatu, ili toplu uz pire krompir.
Sastojci:
80 ml belog vina
1 čen belog luka
1 grančica ruzmarina
1 kg svinjskog buta
1 kašika maslinovog ulja
Sos od šljiva:
1 kašika maslinovog ulja
1 luk, sitno iseckan
360 g šljiva, iseckanih, bez koštica
125 ml crnog vina
1 kašika šećera
30 g putera
1 kašičica listova majčinedušice
Recept za pečenu svinjetinu sa sosom od šljiva:
Zagrejte rernu na 160°C. Stavite belo vino, beli luk, ruzmarin i 60 ml vode u malu duboku tepsiju koja odgovara svinjskom butu. Vežite svinjetinu u razmacima od 2 cm kuhinjskim koncem. Zagrejte ulje u srednjem tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte svinjski but i pržite oko 10 minuta, dok ne porumeni sa svih strana. Prebacite u tepsiju i dobro prekrijte folijom. Pecite 50 minuta do 1 sat.
Za sos zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dinstajte luk, povremeno mešajući, 3-4 minuta dok ne porumeni. Dodajte šljive i dinstajte na srednjoj laganoj vatri, povremeno mešajući, 8 minuta ili dok se šljive potpuno ne raspadnu. Dodajte crno vino i kuvajte na srednjoj vatri. Ostavite da se krčka, povremeno mešajte, 6 minuta ili dok se smesa ne zgusne. Dodajte šećer i puter i mešajte dok se ne sjedine. Sklonite sa vatre. Začinite sa 1 1/2 kašičice soli i dodajte majčinu dušicu. Ostavite sa strane.
Prebacite svinjetinu u tanjir ili čist pleh i ostavite ovlaš pokriveno folijom, najmanje 15-20 minuta pre serviranja. Svinjetinu stavite na dasku, sklonite konopac i nasecite na kriške debljine 1 cm. Prebacite na tanjir za serviranje. Prelijte sokovima od kuvanja i prelijte sosom od šljiva. Servirajte dodatno posipano majčinom dušicom i sa pire krompirom ili salatom po želji.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZO SE PRAVI, A ODLIČNOG JE UKUSA: Domaći somun od samo tri sastojka
23. 06. 2024. u 07:00
TOPI SE U USTIMA: Torta bela šuma, dekadentni dezert savršen za proslave
16. 06. 2024. u 13:00
LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana
16. 06. 2024. u 10:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)