UKUSOM ĆE ZADOVOLJITI I NAJVEĆE GURMANE: Pečena svinjetina u sosu od šljiva, sa belim vinom
Pečenja svinjetina sa sosom od šljiva pravi se sa belim vinom, ruzmarinom i lukom.
![УКУСОМ ЋЕ ЗАДОВОЉИТИ И НАЈВЕЋЕ ГУРМАНЕ: Печена свињетина у сосу од шљива, са белим вином УКУСОМ ЋЕ ЗАДОВОЉИТИ И НАЈВЕЋЕ ГУРМАНЕ: Печена свињетина у сосу од шљива, са белим вином](/data/images/2024-06-23/499492_shutterstock-156372482_fmob.jpg)
Foto Shutterstock
Možete da je servirate hladnu uz osvežavajuću salatu, ili toplu uz pire krompir.
Sastojci:
80 ml belog vina
1 grančica ruzmarina
1 kg svinjskog buta
1 kašika maslinovog ulja
Sos od šljiva:
1 kašika maslinovog ulja
360 g šljiva, iseckanih, bez koštica
125 ml crnog vina
1 kašika šećera
30 g putera
1 kašičica listova majčinedušice
Recept za pečenu svinjetinu sa sosom od šljiva:
Zagrejte rernu na 160°C. Stavite belo vino, beli luk, ruzmarin i 60 ml vode u malu duboku tepsiju koja odgovara svinjskom butu. Vežite svinjetinu u razmacima od 2 cm kuhinjskim koncem. Zagrejte ulje u srednjem tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte svinjski but i pržite oko 10 minuta, dok ne porumeni sa svih strana. Prebacite u tepsiju i dobro prekrijte folijom. Pecite 50 minuta do 1 sat.
Za sos zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dinstajte luk, povremeno mešajući, 3-4 minuta dok ne porumeni. Dodajte šljive i dinstajte na srednjoj laganoj vatri, povremeno mešajući, 8 minuta ili dok se šljive potpuno ne raspadnu. Dodajte crno vino i kuvajte na srednjoj vatri. Ostavite da se krčka, povremeno mešajte, 6 minuta ili dok se smesa ne zgusne. Dodajte šećer i puter i mešajte dok se ne sjedine. Sklonite sa vatre. Začinite sa 1 1/2 kašičice soli i dodajte majčinu dušicu. Ostavite sa strane.
Prebacite svinjetinu u tanjir ili čist pleh i ostavite ovlaš pokriveno folijom, najmanje 15-20 minuta pre serviranja. Svinjetinu stavite na dasku, sklonite konopac i nasecite na kriške debljine 1 cm. Prebacite na tanjir za serviranje. Prelijte sokovima od kuvanja i prelijte sosom od šljiva. Servirajte dodatno posipano majčinom dušicom i sa pire krompirom ili salatom po želji.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![BRZO SE PRAVI, A ODLIČNOG JE UKUSA: Domaći somun od samo tri sastojka BRZO SE PRAVI, A ODLIČNOG JE UKUSA: Domaći somun od samo tri sastojka](/data/images/2024-06-23/499490_shutterstock-1903968247_t.jpg?time=1719096733)
BRZO SE PRAVI, A ODLIČNOG JE UKUSA: Domaći somun od samo tri sastojka
23. 06. 2024. u 07:00
![TOPI SE U USTIMA: Torta bela šuma, dekadentni dezert savršen za proslave TOPI SE U USTIMA: Torta bela šuma, dekadentni dezert savršen za proslave](/data/images/2024-06-15/496637_shutterstock-1720532176_t.jpg?time=1718480344)
TOPI SE U USTIMA: Torta bela šuma, dekadentni dezert savršen za proslave
16. 06. 2024. u 13:00
![LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana](/data/images/2024-06-15/496626_shutterstock-1929416018_t.jpg?time=1718479211)
LEPE SE ZA PRSTE: Rebarca sa savršenim prelivom, kao iz restorana
16. 06. 2024. u 10:00
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
![UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO) UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice ukrao slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)](/data/images/2022-10-15/276675_katarina-lazovic-foto-n-skenderija-instagram-lazaaa7_kf.jpg?time=1719679907)
UDALA SE KAĆA: Srce najlepše odbojkašice "ukrao" slavni košarkaš - vidite samo venčanicu kako joj stoji (FOTO)
"OD DANAS, uz prijatelji, braća, dodajemo i - kumovi", stoji u opisu fotografije sa venčanja.
29. 06. 2024. u 18:51
Komentari (0)