УКУСОМ ЋЕ ЗАДОВОЉИТИ И НАЈВЕЋЕ ГУРМАНЕ: Печена свињетина у сосу од шљива, са белим вином
Печења свињетина са сосом од шљива прави се са белим вином, рузмарином и луком.
Можете да је сервирате хладну уз освежавајућу салату, или топлу уз пире кромпир.
Састојци:
80 мл белог вина
1 чен белог лука
1 гранчица рузмарина
1 кг свињског бута
1 кашика маслиновог уља
Сос од шљива:
1 кашика маслиновог уља
1 лук, ситно исецкан
360 г шљива, исецканих, без коштица
125 мл црног вина
1 кашика шећера
30 г путера
1 кашичица листова мајчинедушице
Рецепт за печену свињетину са сосом од шљива:
Загрејте рерну на 160°Ц. Ставите бело вино, бели лук, рузмарин и 60 мл воде у малу дубоку тепсију која одговара свињском буту. Вежите свињетину у размацима од 2 цм кухињским концем. Загрејте уље у средњем тигању на средње јакој ватри. Додајте свињски бут и пржите око 10 минута, док не порумени са свих страна. Пребаците у тепсију и добро прекријте фолијом. Пеците 50 минута до 1 сат.
За сос загрејте уље у тигању на средњој ватри. Динстајте лук, повремено мешајући, 3-4 минута док не порумени. Додајте шљиве и динстајте на средњој лаганој ватри, повремено мешајући, 8 минута или док се шљиве потпуно не распадну. Додајте црно вино и кувајте на средњој ватри. Оставите да се крчка, повремено мешајте, 6 минута или док се смеса не згусне. Додајте шећер и путер и мешајте док се не сједине. Склоните са ватре. Зачините са 1 1/2 кашичице соли и додајте мајчину душицу. Оставите са стране.
Пребаците свињетину у тањир или чист плех и оставите овлаш покривено фолијом, најмање 15-20 минута пре сервирања. Свињетину ставите на даску, склоните конопац и насеците на кришке дебљине 1 цм. Пребаците на тањир за сервирање. Прелијте соковима од кувања и прелијте сосом од шљива. Сервирајте додатно посипано мајчином душицом и са пире кромпиром или салатом по жељи.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗО СЕ ПРАВИ, А ОДЛИЧНОГ ЈЕ УКУСА: Домаћи сомун од само три састојка
23. 06. 2024. у 07:00
ТОПИ СЕ У УСТИМА: Торта бела шума, декадентни дезерт савршен за прославе
16. 06. 2024. у 13:00
ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана
16. 06. 2024. у 10:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)