УКУСОМ ЋЕ ЗАДОВОЉИТИ И НАЈВЕЋЕ ГУРМАНЕ: Печена свињетина у сосу од шљива, са белим вином
Печења свињетина са сосом од шљива прави се са белим вином, рузмарином и луком.
![УКУСОМ ЋЕ ЗАДОВОЉИТИ И НАЈВЕЋЕ ГУРМАНЕ: Печена свињетина у сосу од шљива, са белим вином УКУСОМ ЋЕ ЗАДОВОЉИТИ И НАЈВЕЋЕ ГУРМАНЕ: Печена свињетина у сосу од шљива, са белим вином](/data/images/2024-06-23/499492_shutterstock-156372482_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Можете да је сервирате хладну уз освежавајућу салату, или топлу уз пире кромпир.
Састојци:
80 мл белог вина
1 гранчица рузмарина
1 кг свињског бута
1 кашика маслиновог уља
Сос од шљива:
1 кашика маслиновог уља
360 г шљива, исецканих, без коштица
125 мл црног вина
1 кашика шећера
30 г путера
1 кашичица листова мајчинедушице
Рецепт за печену свињетину са сосом од шљива:
Загрејте рерну на 160°Ц. Ставите бело вино, бели лук, рузмарин и 60 мл воде у малу дубоку тепсију која одговара свињском буту. Вежите свињетину у размацима од 2 цм кухињским концем. Загрејте уље у средњем тигању на средње јакој ватри. Додајте свињски бут и пржите око 10 минута, док не порумени са свих страна. Пребаците у тепсију и добро прекријте фолијом. Пеците 50 минута до 1 сат.
За сос загрејте уље у тигању на средњој ватри. Динстајте лук, повремено мешајући, 3-4 минута док не порумени. Додајте шљиве и динстајте на средњој лаганој ватри, повремено мешајући, 8 минута или док се шљиве потпуно не распадну. Додајте црно вино и кувајте на средњој ватри. Оставите да се крчка, повремено мешајте, 6 минута или док се смеса не згусне. Додајте шећер и путер и мешајте док се не сједине. Склоните са ватре. Зачините са 1 1/2 кашичице соли и додајте мајчину душицу. Оставите са стране.
Пребаците свињетину у тањир или чист плех и оставите овлаш покривено фолијом, најмање 15-20 минута пре сервирања. Свињетину ставите на даску, склоните конопац и насеците на кришке дебљине 1 цм. Пребаците на тањир за сервирање. Прелијте соковима од кувања и прелијте сосом од шљива. Сервирајте додатно посипано мајчином душицом и са пире кромпиром или салатом по жељи.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![БРЗО СЕ ПРАВИ, А ОДЛИЧНОГ ЈЕ УКУСА: Домаћи сомун од само три састојка БРЗО СЕ ПРАВИ, А ОДЛИЧНОГ ЈЕ УКУСА: Домаћи сомун од само три састојка](/data/images/2024-06-23/499490_shutterstock-1903968247_t.jpg?time=1719096733)
БРЗО СЕ ПРАВИ, А ОДЛИЧНОГ ЈЕ УКУСА: Домаћи сомун од само три састојка
23. 06. 2024. у 07:00
![ТОПИ СЕ У УСТИМА: Торта бела шума, декадентни дезерт савршен за прославе ТОПИ СЕ У УСТИМА: Торта бела шума, декадентни дезерт савршен за прославе](/data/images/2024-06-15/496637_shutterstock-1720532176_t.jpg?time=1718480344)
ТОПИ СЕ У УСТИМА: Торта бела шума, декадентни дезерт савршен за прославе
16. 06. 2024. у 13:00
![ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана](/data/images/2024-06-15/496626_shutterstock-1929416018_t.jpg?time=1718479211)
ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана
16. 06. 2024. у 10:00
![„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли... „КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."
НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.
22. 06. 2024. у 19:05
![ЕКСПЛОЗИЈЕ У КИЈЕВУ: Украјинци јављају да је погођена престоница, ракете су стигле са мора, а бомбардовали су и мигови ЕКСПЛОЗИЈЕ У КИЈЕВУ: Украјинци јављају да је погођена престоница, ракете су стигле са мора, а бомбардовали су и мигови](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
ЕКСПЛОЗИЈЕ У КИЈЕВУ: Украјинци јављају да је погођена престоница, ракете су стигле са мора, а бомбардовали су и "мигови"
МИКОЛ Олешчук, командант Ратног ваздухопловства Украјине, на Телеграму је изнео податке о руском нападу
27. 06. 2024. у 09:15 >> 09:17
![УДАЛА СЕ КАЋА: Срце најлепше одбојкашице украо славни кошаркаш - видите само венчаницу како јој стоји (ФОТО) УДАЛА СЕ КАЋА: Срце најлепше одбојкашице украо славни кошаркаш - видите само венчаницу како јој стоји (ФОТО)](/data/images/2022-10-15/276675_katarina-lazovic-foto-n-skenderija-instagram-lazaaa7_kf.jpg?time=1719679907)
УДАЛА СЕ КАЋА: Срце најлепше одбојкашице "украо" славни кошаркаш - видите само венчаницу како јој стоји (ФОТО)
"ОД ДАНАС, уз пријатељи, браћа, додајемо и - кумови", стоји у опису фотографије са венчања.
29. 06. 2024. у 18:51
Коментари (0)