PILETINA IZ RERNE: Sočna i ukusna varijanta za brz ručak! (VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2023. u 16:03

KLASIČNA kombinacija ukusa piletine i sira, uz povrće, za celu porodicu

ПИЛЕТИНА ИЗ РЕРНЕ: Сочна и укусна варијанта за брз ручак! (ВИДЕО)

Foto: Youtube printscreen/ Brzo jednostavno i ukusno

PILETINA IZ RERNE - sastojci: 

600g pilećih prsa

150 g grčkog jogurta
2 krompira
1 mladi luk
5 pečurki
1/4 šolje maslinovog ulja
so, crni biber, mlevena paprika
1 kašičica senfa, 2 rendana karanfilića, beli luk
malo mocarele ili čedar sira 

PILETINA IZ RERNE - priprema: 

1) Napravite kose rezove preko svakog parčeta pilećeg mesa, u jednu stranu, a zatim u drugu stranu.

2) U jednu posudu sipajte grčki jogurt, maslinovo ulje, so, biber, papriku, narendani beli luk, senf - dobro promešajte, da se sve sjedini.

3) Uvaljajte meso u smesu, prekrijte folijom i ostavite u frižideru da odstoji sat vremena.

4) Naseckajte krompir, mladi luk i pečurke i tim redosledom ih poređajte u plehu. Preko stavite piletinu. Sav sos koji ostane, prelijte preko svega.

5) Pecite u rerni na 180 stepeni, 45-60 minuta. Izvadite iz rerne, narendajte sir preko i vratite na kratko u rernu, da se otopi sir.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti