PRAVO JESENJE PIĆE - LIKER OD KESTENA: Sladak aperitiv uz kafu ili pred večeru, osvaja čula
Dolaskom jeseni na svakom koraku miriše kestenje.
Od njega možete da spremate najrazličitije poslastice, ali isto tako i liker. Liker od kestena možete da služite i na slavi ili za praznike.
Sastojci:
- 700 ml konjaka
- 700 g kestena
- 350 ml vode
- 350 g šećera
Priprema:
Kesten skuvajte i oljuštite. Podelite ih na dva dela, pa jednu polovinu stavite u staklenu teglu i sipajte konjak, pa ostavite da se mariniraju. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte drugu polovinu kestena i ostavite da ključaju 5 minuta. Procedite ih i izblendirajte. Vodu ne bacajte, nego u nju sipajte šećer i promešajte. Dodajte kesten pire i opet promešajte. Ostavite da se smesa ohladi. Dodajte pire u teglu sa kestenom i konjakom. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 40 dana. Procedite tečnost, pa sipajte u sterilisnu flašu.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆI ŠVEPS: Ovo osvežavajuće piće je još ukusnije kada ga sami napravite
19. 09. 2024. u 15:22
SOK OD GROŽĐA: Jača imunitet, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
18. 09. 2024. u 08:00
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta Knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK Knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)