POHOVANI KAČKAVALJ: Pomoću ovog trika će svaki put ispasti savršeno
Recept za pohovani kačkavalj je vrlo jednostavan, ali ipak postoji jedan trik pomoću kog će biti isti kao iz restorana. Naime, tajna je u tome da kačkavalj stavite u zamrzivač sat vremena pre pripreme.
Sastojci:
- 500 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 100 g prezli
- ulje
Priprema:
Kačkavlja isecite na deblje listove, otprilike širine kažiprsta, pa ga stavite u zamrzivač.
Dok se kačkavalj hladi, pripremite prezle, brašno, umućena jaja i čašu hladne vode.
Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.
Kačkavalj pržite u dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLANE KUGLICE SA ČVARCIMA: Savršeno predjelo za slavsku trpezu
19. 01. 2025. u 07:00Novosti online
DOMAĆI LIKER OD NARA: Pravi se od samo tri sastojka, po tradicionalnom italijanskom receptu
20. 01. 2025. u 12:00Novosti online
RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
20. 01. 2025. u 07:00Novosti online
SAVRŠENA SALATA ZA SLAVU: Odlično se slaže uz glavno jelo, a uštedeće vam dosta vremena
18. 01. 2025. u 11:00Novosti online
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)