PUNJENI PATLIDŽAN: Savršen spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu

Jovana Vasić

21. 01. 2025. u 09:00

Jednostavan i ukusan recept.

ПУЊЕНИ ПАТЛИЏАН: Сaвршен спој поврћа и меса даће целом јелу неодољиву арому

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ricette di Casa Mia

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 500 g mlevene ćuretine
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 dl suvog vina
  • 1/2 kašičice origana
  • so, biber
  • ulje
  • 200 g topivog sira (gauda, edamer)
  • par listića svežeg bosiljka

Priprema:

Operite patlidžane, osušite ih i presecite napola. Utrljajte so u meso i sačekajte 15 minuta. Dobro ih iscedite, premažite uljem i pecite 25 minuta na 180 stepeni. Za sos propržite sitno seckani luk i dodajte meso. Dolijte vino i sačekajte da ispari. Potom dodajte sitno seckan čen belog luka, origano, so i biber pa sve zalijte pasiranim paradajzom. Ukuvajte sos da bude lepo gust. Pečene patlidžane prohladite, pa im izdubite meso i pomešajte ga s ohlađenim sosom od ćuretine. Napunite ih sosom, odozgo pospite rendani sir s umakom i na kraju na svaki patlidžan rasporedite mocarelu rezanu na ploškice. Patlidžane složite u prethodno podmazanu posudu za pečenje, pošpricajte odozgo maslinovim uljem, stavite par listića bosiljka i vratite u pećnicu da se zapeku još 15-20 minuta na 180 stepeni.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)