NE MORA DA BUDE KOMPLIKOVANO: Pet trikova da lako otvorite poklopac na tegli

Tatjana Marković

23. 09. 2024. u 08:00

OTVARANjE poklopca na tegli ne mora da bude komplikovano, samo je potrebno da isprobate ovih pet trikova. Jednostavni su, a pomažu.

НЕ МОРА ДА БУДЕ КОМПЛИКОВАНО: Пет трикова да лако отворите поклопац на тегли

Foto Shutterstock

1. Koristite krpu ili prianjajuću foliju:

Često, sve što je potrebno je da poboljšate stisak pri otvaranju poklopca tegle. Slabo držanje može biti uzrokovano time što je poklopac vlažan, gladak i klizav. Možete koristiti predmete kao što su suvi peškir, plastična folija ili komad silikona.

Stavite parče materijala, poput navedenih, koji pomaže pri otvaranju, preko poklopca tegle i počnite da otvarate. Takođe možete poboljšati stisak tako što ćete staviti gumene rukavice ili debelu gumenu traku oko poklopca. Ovaj trik sa gumenom trakom takođe pomaže u otvaranju pivskih flaša bez otvarača za flaše!

2. Lupkajte poklopac

Uzmite drvenu kašiku ili nož sa drškom okrenutom ka poklopcu. Kuckajte poklopac tegle nekoliko puta čvrsto. Nakon kuckanja, pokušajte ponovo da otvorite teglu. Možda ćete morati da ponovite tapkanje nekoliko puta da bi se poklopac pomerio.

 

3. Odvojte zapečaćeni deo poklopca

Pažljivim korišćenjem vrha noža, ili čak šrafcigera sa pljosnatim vrhom, možete da otvorite teglu. Umetnite vrh izabranog predmeta ispod ivice poklopca tegle i izvucite ga. Držite ga tako da bude usmeren dalje od vašeg lica dok radite. Pomerajte nož po obodu, ubacujući vrh i primenjujući princip poluge, dok ne čujete kao da je nešto kvrcnulo. Tada bi trebalo da bez problema otvorite teglu.

Foto Shutterstock

4. Isprobajte efekat vodenog čekića

Drugi način da otvorite teglu je da koristite metod koji se ponekad naziva „vodeni čekić“. Počnite tako što držite teglu u nedominantnoj ruci i nagnite je za 45 stepeni sa poklopcem okrenutim nadole. Sredinom dlana čvrsto udarite dno tegle, ali ne previše. Efekat ovog metoda je podizanje pritiska u blizini poklopca da bi se otvorio zapečeni deo poklopca. Trebalo bi da čujete mali udarac koji znači da tegla može da se otvori.

5. Dodajte malo toplote

Primena toplote na poklopac će ga blago proširiti, i tako osloboditi pritisak. Metode zagrevanja uključuju stavljanje poklopca pod vruću vodu ili stavljanje tegle sa poklopcem, u posudu sa toplom vodom na 30 sekundi. Takođe, možete koristiti fen za kosu. Nakon zagrevanja, poklopac obavezno otvarajte pomoću krpe.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OBRADOVIĆ JE BIO NA KORAK OD NBA LIGE: Jedan čovek je sve stopirao, evo o kome je reč