VITAMINSKA ČORBA OD BROKOLIJA I KARFIOLA: Ukusna i zdrava, a spremna za manje od pola sata

Новости онлине

30. 01. 2025. u 09:00

Svima je poznato da su brokoli i karfiol puni vitamina, zato iskoristite to i napravite ukusnu čorbu od ovog povrća.

ВИТАМИНСКА ЧОРБА ОД БРОКОЛИЈА И КАРФИОЛА: Укусна и здрава, а спремна за мање од пола сата

Foto: Shutterstock

Sastojci:

200 g brokolija

200 g karfiola
1 veći krompir
1 šargarepa
1 manji crni luk
1 čen belog luka
1 l bujona ili vode
1 kašika maslinovog ulja
So i biber

Priprema:

Povrće operite i iseckajte. Karfiol i brokoli odvojite na cvetove, a ako su veći iseckajte ih. U šerpi zagrejte maslinovo ulje. Propržite crni luk dok ne postane staklast pa dodajte beli luk i kratko ga propržite. Ubacite krompir i šargarepu. Prelijte bujonom (ili vodom). Pustite da provri, pa kuvajte na srednjoj vatri oko 10 minuta. Dodajte brokoli i karfiol, pa nastavite da kuvate još 5-7 minuta, dok povrće ne omekša. začinite po želji i ukusu i servirajte toplo.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDOM PREŽIVEO! Ovaj sportista nije poginuo u padu aviona - izbegao nesreću na neverovatan način!