BRZO, LAKO I UKUSNO JELO: Zapečena piletina sa krompirom, gotova očas posla
Piletina sa krompirom se pravi jako brzo, vrlo je ukusno jelo i pogodno ukoliko imate goste.
Sastojci:
2 kg pilećeg filea
7 manjih krompira
300 ml paradajz sosa
200 ml vode
so i biber po ukusu
2 crna luka
4 čena belog luka
3 crvene paprike
kačkavalj za rendanje
brašno za uvaljati meso
2 kašike putera
Recept za zapečenu piletinu sa krompirom:
Kako biste napravili piletinu na ovaj način prvo je isecite na trake ili kocke. Posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno. Ispržite meso na istopljenom puteru, izvadite ga kada je prženo, pa u istom tiganju ispržite krompir iseckan na kockice sa još malo putera.
Nakon toga ubacite i iseckani crni luk, papriku, paradajz i beli luk. Sipajte paradajz vodu i paradajz sos i ostavite da se krčka. Smesu prebacite u vatrostalnu posudu, dodajte piletinu i odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko deset minuta u rerni na 200 stepeni. Servirajte i uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
FAŠIRANE ŠNICLE: Recept za brz i bogat ručak koji će ljubitelji mesa obožavati
27. 01. 2025. u 09:00Novosti online
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)