AROMATIČNO I UKUSNO: Namaz od pečenog belog luka
Odlično jelo koje možete imati u frižideru za brzu užinu tokom cele nedelje! Baza je konfi od belog luka. Konfi je, inače, tehnika kuvanja mesa i ribe u nekoj masnoći.
Sastojci:
- 1 limun
- 1 glavica belog luka
- maslinovo ulje da prekrije luk
- nekoliko grančica timijana
- hleb po izboru
- sveža rikota (ili drugi neslani mladi sir za mazanje)
- vrući med
Priprema:
Prvo napravite konfi od belog luka. Zagrejte rernu na 250 stepeni i ogulite beli luk. Dodajte rendanu koricu limuna, timijan i beli luk u vatrostalnu posudicu sa poklopcem. Dodajte dovoljno ulja da u potpunosti potopite beli luk. Pokrijte i pecite oko 2,5 sata. Ako vam se ne sviđa ideja s rernom, konfi od belog luka možete da napravite tako što ćete da ga kuvate u maslinovom ulju na tihoj vatri 30-45 minuta .
Potopite hleb u maslinovo ulje i pecite svaku stranu u tiganju po 2-3 minuta. Dodajte beli luk na hleb i razmažite ga.
Nanesite rikotu preko belog luka. Pokapajte tost s malo ulja od limuna i belog luka, uz malo vrućeg meda i još nekoliko grančica timijana.
Prijatno!
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)