АРОМАТИЧНО И УКУСНО: Намаз од печеног белог лука
Одлично јело које можете имати у фрижидеру за брзу ужину током целе недеље! База је конфи од белог лука. Конфи је, иначе, техника кувања меса и рибе у некој масноћи.
Састојци:
- 1 лимун
- 1 главица белог лука
- маслиново уље да прекрије лук
- неколико гранчица тимијана
- хлеб по избору
- свежа рикота (или други неслани млади сир за мазање)
- врући мед
Припрема:
Прво направите конфи од белог лука. Загрејте рерну на 250 степени и огулите бели лук. Додајте рендану корицу лимуна, тимијан и бели лук у ватросталну посудицу са поклопцем. Додајте довољно уља да у потпуности потопите бели лук. Покријте и пеците око 2,5 сата. Ако вам се не свиђа идеја с рерном, конфи од белог лука можете да направите тако што ћете да га кувате у маслиновом уљу на тихој ватри 30-45 минута .
Потопите хлеб у маслиново уље и пеците сваку страну у тигању по 2-3 минута. Додајте бели лук на хлеб и размажите га.
Нанесите рикоту преко белог лука. Покапајте тост с мало уља од лимуна и белог лука, уз мало врућег меда и још неколико гранчица тимијана.
Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: "Две на страни Путина, две жестоко против Руса"
СУМЊЕ у подршку САД Украјини у случају победе Доналда Трампа на председничким изборима мучиле су све оне којима је циљ да се Кијев обрани од руске агресије. Трамп је победио и тек треба видети у ком ће смеру кренути његова политика, али сва та дешавања засенила су други важан однос у том, ионако компликованом, односу.
22. 11. 2024. у 09:14
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти
БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.
22. 11. 2024. у 18:36
Коментари (0)