АРОМАТИЧНО И УКУСНО: Намаз од печеног белог лука
Одлично јело које можете имати у фрижидеру за брзу ужину током целе недеље! База је конфи од белог лука. Конфи је, иначе, техника кувања меса и рибе у некој масноћи.
Састојци:
- 1 лимун
- 1 главица белог лука
- маслиново уље да прекрије лук
- неколико гранчица тимијана
- хлеб по избору
- свежа рикота (или други неслани млади сир за мазање)
- врући мед
Припрема:
Прво направите конфи од белог лука. Загрејте рерну на 250 степени и огулите бели лук. Додајте рендану корицу лимуна, тимијан и бели лук у ватросталну посудицу са поклопцем. Додајте довољно уља да у потпуности потопите бели лук. Покријте и пеците око 2,5 сата. Ако вам се не свиђа идеја с рерном, конфи од белог лука можете да направите тако што ћете да га кувате у маслиновом уљу на тихој ватри 30-45 минута .
Потопите хлеб у маслиново уље и пеците сваку страну у тигању по 2-3 минута. Додајте бели лук на хлеб и размажите га.
Нанесите рикоту преко белог лука. Покапајте тост с мало уља од лимуна и белог лука, уз мало врућег меда и још неколико гранчица тимијана.
Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)