STALNO ĆETE DA IH PRAVITE: Rolnice sa spanaćem bogatog nadeva i hrskavih kora

Novosti online

08. 01. 2024. u 14:00

MEKANE iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave.

СТАЛНО ЋЕТЕ ДА ИХ ПРАВИТЕ: Ролнице са спанаћем богатог надева и хрскавих кора

Foto Shutterstock

Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.

Potrebno:

* 500 g kora za pitu
* 400 g slanog punomasnog sira
* 400 g spanaća
* 4 jajeta

Priprema:

Spanać operite, izblanširajte i sitno iseckajte. Sir usitnite, jaja umutite i pomešajte sa spanaćem. Stavljajte tri kore jednu na drugu i svaku poprskajte uljem, a treću koru nafilujte, pa urolajte. Ređajte rolnice u podmazan pleh. Premažite ih odozgo uljem i pecite na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne porumene.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji