PIJANA PITA OD KAJSIJA: Ništa lepše od domaćeg slatkog kolača
Neodoljiva sočna pita koju morate probati.
Sastojci:
- brašno 200 g
- šećer 5 kašika
- so malo
- jaje 1
- maslac 100 g
Za fil:
- zrele kajsije 600 g
- sok od limuna 1 kašika
- seckani badem 75 g
- šećer u prahu 2 kašike
- džem od kajsija 150 g
- kajsijevača 4 kašike
Priprema:
Sipajte u dublji sud brašno, šećer i so. U sredinu razbijte jaje, dodajte maslac naseckan na listiće i umesite ujednačeno testo. Uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru na oko pola sata da se testo stegne. Premesite ga i stanjite u plehu obloženom pek-papirom prečnika oko 25 cm. Višak testa sačuvajte. Testo pospite seckanim bademima. Kajsije ubacite na oko minut u vrelu vodu, zatim ih oljuštite, odstranite im koštice i isecite na šire kriške. Gusto ih poređajte po testu i pospite šećerom u prahu. Od viška testa napravite tračice i složite preko kajsija. Pecite oko pola sata na 200 stepeni. Zagrejte džem od kajsija, ispasirajte ga kroz cediljku i umešajte kajsijevaču. Izvadite pečeni tart iz rerne, premažite ga rastopljenim pekmezom i ostavite u frižideru da se preliv potpuno stegne.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)