PIJANA PITA OD KAJSIJA: Ništa lepše od domaćeg slatkog kolača
Neodoljiva sočna pita koju morate probati.
Sastojci:
- brašno 200 g
- šećer 5 kašika
- so malo
- jaje 1
- maslac 100 g
Za fil:
- zrele kajsije 600 g
- sok od limuna 1 kašika
- seckani badem 75 g
- šećer u prahu 2 kašike
- džem od kajsija 150 g
- kajsijevača 4 kašike
Priprema:
Sipajte u dublji sud brašno, šećer i so. U sredinu razbijte jaje, dodajte maslac naseckan na listiće i umesite ujednačeno testo. Uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru na oko pola sata da se testo stegne. Premesite ga i stanjite u plehu obloženom pek-papirom prečnika oko 25 cm. Višak testa sačuvajte. Testo pospite seckanim bademima. Kajsije ubacite na oko minut u vrelu vodu, zatim ih oljuštite, odstranite im koštice i isecite na šire kriške. Gusto ih poređajte po testu i pospite šećerom u prahu. Od viška testa napravite tračice i složite preko kajsija. Pecite oko pola sata na 200 stepeni. Zagrejte džem od kajsija, ispasirajte ga kroz cediljku i umešajte kajsijevaču. Izvadite pečeni tart iz rerne, premažite ga rastopljenim pekmezom i ostavite u frižideru da se preliv potpuno stegne.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)