UKUSNE ŠUFNUDLE OD KROMPIR TESTA: Recept za svaki dan! (RECEPT/VIDEO)

Novosti online

24. 06. 2023. u 07:00

TRADICIONALNO vojvođansko jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

УКУСНЕ ШУФНУДЛЕ ОД КРОМПИР ТЕСТА: Рецепт за сваки дан! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 500 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli

Priprema:  

1) Skuvati krompir u ljusci, očistiti ga i ispasirati. U ohlađen, ispasiran krompir dodati brašno i jaje. Posoliti.

2) Zamesiti testo i po potrebi dodati još brašna dok se krompir testo ne lepi za ruke.

3) Testro kidati rukama i praviti knedlice valjkastog oblika dužine oko 5 cm. Rukama oblikovati testo da dobije oblik šufnudli.

4) Šufnudle kuvati u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu posude.

5) Za to vreme na ulju propržiti prezle (biće ukusnije ako umesto prezli koristite mrvice starog hleba).

6) Gotove šufnudle preliti prezlama i šećerom.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

PRVO OGLAŠAVANJE SLOBODE MIĆALOVIĆ POSLE INCIDENTA: Sada slučaj prepuštam policiji (FOTO)