ERDOGANOVA OSVETA JE BILA BRZA I EFIKASNA: Turska gađala mete PKK u severnom Iraku i Siriji nakon terorističkog napada u Ankari

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 10. 2024. u 00:34 >> 02:17

TURSKA je raketama pogodila lokacije povezane sa kurdskom militantnom grupom Radnička partija Kurdistana (PKK) u severnom Iraku i severnoj Siriji nakon terorističkog napada u Ankari, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ЕРДОГАНОВА ОСВЕТА ЈЕ БИЛА БРЗА И ЕФИКАСНА: Турска гађала мете ПКК у северном Ираку и Сирији након терористичког напада у Анкари

Foto: EPA/ ilustracija

-Izvedena je vazdušna operacija protiv terorističkih ciljeva na severu Iraka i Sirije...i uspešno su uništene ukupno 32 mete terorista, navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje da se operacije nastavljaju.

Počinioci napada u Ankari vrlo su verovatni članovi u Turskoj zabranjene PKK, rekao je ranije ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja, prenosi Rojters.

Objekti Turske vazduhoplovne industrije (TAI) u Ankari našli su se danas na meti terorističkog napada u kojem je poginulo pet, a ranjene su 22 osobe.

Dvoje terorista koji su izvršili napad, od kojih je jedna bila ženska osoba, je eliminisano, saopštio je Jerlikaja.

Ovo je ubijena pripadnica PKK

Na društvenim mrežama ubrzo posle terorističkog napada pojavile su se fotografije Farah Karim Hurd Muslim, članicu PKK, za koju se pretpostavlja da je poginula u terorističkom napadu u Ankari koji su izveli ona i njen saborac.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo