ŠAMAR ZELENSKOM OD MAĐARSKOG PREMIJERA: Oglasio se Kremlj nakon sastanka Putina i Orbana

Novosti online

05. 07. 2024. u 15:48

MAĐARSKI premijer Viktor Orban nije preneo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nijednu poruku Vladimira Zelenskog, sa kojim se mađarski lider sastao tokom nedavne posete Kijevu, izjavio je pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

ШАМАР ЗЕЛЕНСКОМ ОД МАЂАРСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Огласио се Кремљ након састанка Путина и Орбана

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky/AP Photo/Petr David Josek, File

- Orban nije preneo nikakve poruke - odgovorio je Ušakov na pitanje novinara vezano za razgovore Putina i Orbana u Kremlju.

Govoreći o pregovorima, prema rečima Ušakova, među glavnim temama bilo je ukrajinsko pitanje. Dodao je i da su Putin i Orban otvoreno razgovarali o tom pitanju.

- Premijer i predsednik se dobro poznaju i veruju jedan drugom, tako da je bilo potpuno otvorenog razgovora o svim hitnim pitanjima, pre svega u vezi sa ukrajinskom krizom - naveo je Ušakov.

Kako je rekao, atmosfera pregovora između ruskog lidera i mađarskog premijera bila je dobra.

Prema njegovim rečima, Orban je posetio Moskvu pre svega kao šef mađarske vlade i niko mu nije oduzeo ovlašćenja predsedavajućeg EU.

Susret Putina i Orbana prokomentarisao je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, rekavši da Moskva visoko ceni čvrstu, jasnu i doslednu politiku mađarskog premijera, usmerenu na upoređivanje stavova Rusije i Ukrajine.

Foto: Tanjug/ AP

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin dočekao u Kremlju premijera Mađarske Viktora Orbana koji je doputovao u radnu posetu Rusiji. Orban je po sletanju u Moskvu saopštio da je njegova poseta Moskvi nastavak mirovne misije, te da će pokušati da nađe rešenje ukrajinske krize.

Posetu mađarskog premijera unapred nisu najavili ni Moskva ni Budimpešta, iako su glasine o tome procurile u medije. Pre dolaska u Rusiju, Orban je posetio Kijev, gde se sastao sa šefom ukrajinskog režima Vladimirom Zelenskim.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca