ZELENSKI: Ukrajina će zatražiti sastanak Saveta bezbednosti UN zbog ruskih napada

Tanjug

08. 07. 2024. u 14:57

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da će Ukrajina zatražiti sastanak Saveta bezbednosti UN povodom današnjih napada ruske vojske na Ukrajinu u kojima je ubijeno najmanje 29 ljudi, a dečja bolnica oštećena.

ЗЕЛЕНСКИ: Украјина ће затражити састанак Савета безбедности УН због руских напада

Foto: Tanjug/AP

Zelenski je istakao da će Ukrajina uspostaviti ''novu legiju'' na poljskoj teritoriji i pozvao sve Ukrajince koji žive van zemlje da joj se pridruže.

Poljski premijer Donald Tusk je rekao da niko ne može da govori o miru u Ukrajini bez učešća Kijeva, dodajući da Ukrajina može da računa na podršku Poljske u svojoj nameri da postane članica NATO-a.

Zelenski i Tusk potpisali su bilateralni sporazum o bezbednosnim garancijama, što je 21. dokument zaključen u oblasti bezbednosti između Ukrajine i njenih partnera.

Prethodno je Ukrajina već potpisala slične sporazume sa SAD, Francuskom, Nemačkom, Kanadom, Japanom, Evropskom unijom kao institucijom i drugim državama.

BONUS VIDEO: IZRAEL RAZMENjUJE VATRU SA HEZBOLAHOM: Naser meta vazdušnog napada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024