SVEDOČI TRUDNICA IZ TAKSIJA: U Specijalnom sudu danas nastavak suđenja za masakr u mladenovačakim selima

Z.U.

25. 09. 2024. u 14:06

U PROSTORIJAMA Specijalnog suda u Beogradu za sutra je zakazan nastavak suđenja Urošu Blažiću, optuženom za masakr u mladenovačkim selima Malo Orašje i Dubona 4.maja 2023., kada je ubio devet,a teško ranio 12 osoba, mahom tinejdžera.

СВЕДОЧИ ТРУДНИЦА ИЗ ТАКСИЈА: У Специјалном суду данас наставак суђења за масакр у младеновачаким селима

Foto: N. Skenderija

Više javno tužilaštvo u Smederevu ptužilo je i njegovog oca Radišu Blažića, kome se na teret stavlja neleglano držanje oružja.

Prema ranijim najavama sutra bi trebalo da bude nastavljeno ispitivanje svedoka, a na spisku je i devojka koja je bila u taksiju sa Urošem Blažićem, dok je bežao posle zločina.

Na prethodnom ročištu je saopšteno da je ona u drugom stanju, ali porodice žrtava i njihovi pravni zastupnici insistiraju da i ona bude ispitana. Predviđeno je da iskaze daju i roditelji ubijenih, koji do sada nisu svedočili, kao i povređeni u ovom oružanom napadu.

Blažiću sudi krivično veće Višeg suda u Smederevu, a zbog bezbednosti, koristi se sudnica broj 1 u Specijalnom sudu u Beogradu. Glavni pretres zakazan je za sutra i u petak.

BONUS VIDEO: 

ZVONE ZVONA ZA TROJE MALIŠANA I OCA: Tužna povorka krenula ka večnoj kući nastradalih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOKOVOM: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije