STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Beograd upozoren na nepogde u naredna dva sata, ovi delovi Srbije sledeći na udaru (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

25. 09. 2024. u 16:15

U POJEDINIM delovima Beograda građani neka se pripreme za intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ)

СТИЖУ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: Београд упозорен на непогде у наредна два сата, ови делови Србије следећи на удару (ФОТО)

Foto: Shuttertock/Ilustracija

- Na potezu Rušanj-Pinosava-Beli Potok očekuje se dalje intenziviranje pljuskova sa grmljavinom, gradom i sa tendencijom premeštanja padavinske zone preko Leštana, Kaluđerice, Boleča i Vinče dalje na severoistok - upozorava RHMZ u najnovijem upozorenju izdadom u 15.40 sati.

Samo Beograd pod narandžastim meteoalarmom: Vreme je opasno

Beogradski region jedini je u Srbiji gde je danas upaljen i narandžasti meteoalrmom zbog dve pojave - pljuska i grmljavine!

Foto: Printskrin/RHMZ

 

-  Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjenje je RHMZ za narandžasti meteoalarm.

Takođe, osim u delovima Beograda, u naredna 2 časa lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, ali i na jugu Banata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer