"HRABROST JE REĆI SVETU ISTINU U OČI" Srpska lista o govoru u UN: Vučić je bio je najsnažniji glas obespravljenog srpskog naroda na KiM

Novosti online

24. 09. 2024. u 22:53

SPSKA lista se oglasila nakon govora predsednika Aleksandra Vučića u UN gde je iznela svoju zahvalnost predsedniku za njegovu nesebičnu borbu.

ХРАБРОСТ ЈЕ РЕЋИ СВЕТУ ИСТИНУ У ОЧИ Српска листа о говору у УН: Вучић је био је најснажнији глас обесправљеног српског народа на КиМ

Foto Tanjug/AP/Frank Franklin II

Saopštnje Srpske liste vam prenosimo u celosti:

- U turbulentnim vremenima, hrabrost je izaći i svetu reći istinu u oči, kako je to učinio predsednik Aleksandar Vučić u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija, gde je ponovo bio najsnažniji glas obespravljenog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.  

Jasno, direktno i bez okolišanja, predsednik Vučić je čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog javnog prava, i kako je ono brutalno prekršeno nad Srbijom i srpskim narodom, na primeru Kosova i Metohije. 

 Srpski narod na Kosovu i Metohiji koji trpi brutalnu represiju režima Aljbina Kurtija sa ponosom je večeras slušao predsednika Vučića, koji se nije povukao pred silnima ni pred licemirima koji se služe dvostrukim aršinima i koji bi najradije da skrenu pogled od stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali im predsednik Srbije to nije dozvolio, već ih je suočio sa stradanjem kojem je naš narod svakodnevno izložen.  

Srbija je po broju stanovnika mala zemlja, ali zemlja hrabrih i časnih ljudi koji su ovom svetu podarili najveće umove sveta i najveće heroje i koji su nebrojeno puta pokazali kako se bori i žrtvuje za slobodu. Govor predsednika Vučića je lekcija i onima koji ga u Beogradu svakoga dana bezočno napadaju kako se voli svoja zemlja i kako se za nju treba boriti - stoji u saopštenju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (38)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk