НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Зимска чоколадна Павлова торта - Сезонска варијанта најпопуларније торте на свету

Јована Васић

25. 01. 2025. у 13:00

Зимска чоколадна Павлова торта има хрскав и изнутра сочан патишпањ, богат какаом и зрнцима сецкане обичне чоколаде, преливен је дебљим слојем белог крема, а одозго слојем мандарина.

НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Зимска чоколадна Павлова торта - Сезонска варијанта најпопуларније торте на свету

Foto: Shutterstock

Састојци:

За Патишпањ:

  • 6 великих беланца
  • 300 грама шећера
  • 3 кашике какао праха, просејаног
  • 1 кашичица балзамико сирћета
  • 50 грама црне чоколаде, ситно исецкане

за прелив:

  • 500 милилитара слатке павлаке
  • 500 грама мандарина
  • 3 кашике црне чоколаде, грубо нарендане

Припрема:

За зимску чоколадну Павлова торту загрејте рерну на 180°Ц и обложите плех папиром за печење. Умутите беланца док се не створи снег, а затим кашику по кашику умутите шећер док се колач од беланаца не учврсти и не постане сјајан. Поспите какао и сирће, и сецкану чоколаду. Затим лагано преклопите све, док се какао не умеша добро. Нанесите на плех у калуп, заглађујући странице и врх. Ставите у рерну, а затим одмах смањите температуру на 150°Ц и пеците око један сат до сат и 15 минута. Када је готово, требало би да изгледа хрскаво око ивица и са стране и да буде суво одозго, али када додирнете средину, требало би да осетите да је мекано под прстима. Искључите рерну и лагано отворите врата и пустите да се чоколадни безе диск за зимску чоколадну Павлова торту потпуно охлади.

Када будете спремни за сервирање, преокрените торту на велики тањир са равним дном. Умутите крем од слатке павлаке да буде густ, али и даље мек, и ставите га на безе, а затим га прекријте мандаринама. Чоколаду грубо нарендајте и насумично поспите по врху, пуштајући да нешто чоколаде падне, на ивицу тањира.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ВИДЕЛА ЈЕ ДА ЈОЈ БИЈУ МУЖА, ММА БОРЦА... А онда се десило оно што нико жив није очекивао (ВИДЕО)