ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца
Торта са вишњама има желирани слој вишања и укусан крем између патишпања, само се топи у устима.
Састојци:
За тесто:
- 5 јаја
- прстохват соли
- 150 г шећера
- 160 г брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 30 мл уља
- 30 мл кључале воде
За џем од вишања:
- 600 г вишње
- 50 г шећера
- 25 г кукурузног скроба
- 80 мл воде
- 1/2 кашичице лимунске киселине
За крем:
- 600 г крем сира
- 300 г слатке павлаке
- 90 г шећера
Припрема:
За торту прво у чинији помешајте жуманца са шећером и умутите миксером. У смесу додајте брашно, прашак за пециво и промешајте метлицом. Додајте уље и врелу воду и мешајте. Сипајте смесу у припремљени калуп за колаче 18x28 цм, чији се оквир скида, и обложите га папиром за печење. Пеците на 180 степени, 30 минута.
У шерпу сипајте вишње и шећер и отопите на лаганој ватри. Помешајте кукурузни скроб и воду па и њих умешајте. Затим додајте лимунску киселину и наставите да крчкате на рингли. Сипајте у чинију када је готово. Прекријте најлонском фолијом.
Патишпањ извадите из рерне, исеците га хорзонтално на три једнака дела. Потом направите крем тако што ћете да помешате крем сир, слатку павлаку и шећер и умутите миксером. Сваки слој патишпања премажите кремом. Преко сваког крема ставите слој припремљених вишања. Завршите слојем крема па одозго украсите припремљеним вишњама. Охладите је 4 сата и сервирајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА" НЕВЕРНА ЖЕНА": Слаткиш који морате да пробате (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 15:51Новости онлине
СОЧАН ГРИЗ КОЛАЧ СА ЏЕМОМ: Брз, јефтин колач за сваки дан (ВИДЕО)
21. 11. 2024. у 13:30
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Крах Обаминог брака и афера с Џенифер Анистон - Мишел се више не појављује с њим (ФОТО)
У АМЕРИЧКИМ медијима се све више шушка о наводној љубавној афери бившег америчког председника Барака Обаме и холивудске глумице Џенифер Анистон.
25. 01. 2025. у 20:22
Коментари (0)