САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно

Јована Васић

26. 01. 2025. у 09:00

Комплетан оброк спреман за тили час.

САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно

Foto: Shutterstock

Састојци:

 За месо:

  • 1 пар пилећих шницли
  • 3 јаја
  • презле
  • мрвице свежег хлеба
  • со бибер
  • уље
  • зачини

За рестован кромпир:

  • 600 гр кромпира
  • 1 главица црног лука
  • зачин суви или само со
  • црвена мл. паприка
  • уље ..бибер

 За чорбу:

  • 1,2 л воде
  • 200 мл куваног парадајза
  • першунов лист
  • 1 кашика маслиновог уља
  • соли и мало сувог зачина
  • тестенина по избору

Припрема:

Месо исећи на  шницле па излупати. Посолоти, побиберити и посути зачином. Провући кроз брашно, умућена јаја, презле ситне , јаја и презле крупне од свежег хлеба.

Пржити у дубоком уљу са обе стране да порумени на тихој ватри поклопљене.

Кромпир скувати огулити па исећи на коцке. Лук исецкати пропржити па додати црвену млевену паприку. 

Додати одма кромпир, млевени бибер и со. Све измешати.
У шерпу сипати воду, додати парадајз и уље посолити. Кад проври додати тестенину по жељи. Кад се скува додати першунов лист.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СПЕКТАКЛ У БОЛОЊИ: Марко Подрашчанин осваја четврти пут за редом Куп Италије са Лубеом