ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
Да би торта била укусна и лепа, уопште не мора да буде скупа. Ова лепа, кремаста, сочна и чоколадна увериће вас у то.
Састојци:
За кору
- 6 беланаца
- шећер 6 кашика
- брашно 4 кашике
- прашак за пециво пола кесице
- млеко 200 мл
За фил
- жуманца 6
- шећер 6 кашика
- млеко 600 мл
- пудинг с укусом слатке павлаке 2 кесице
- маргарин 200 г
- кокос 100 г
- шлаг 200
Припрема:
Пенасто умутите беланца са шећером. Брашно помешајте с прашком за пециво, па сипајте у умућена беланца и лагано умутите. Смесу сипајте у плех обложен пек-папиром и пеците кору на 180 степени око 20 минута. Печену кору прелијте млеком. Помешајте све састојке за фил, осим кокоса и шлага, па ставите да се кува. Када се фил згусне, склоните са шпорета и оставите да се лепо охлади. Потом га сједините с умућеним маргарином, додајте кокос, па све добро измешајте. Фил премажите преко коре, а преко фила умућен шлаг. Оставите торту да се добро стегне, па је украсите по жељи.
(super recepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШВАРЦВАЛД ЧИЗКЕЈК: Две омиљене посластице у једној, у рецепту без мане
16. 07. 2024. у 16:00
ШЕХЕРЕЗАДА ТОРТА: Невероватно је кремаста и укусна, а прави се за 20 минута
10. 07. 2024. у 18:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)