TORTA LEDENE KOCKE: Preukusna, presočna i mnogo bolja od kolača

Novosti online

19. 07. 2024. u 07:00

Da bi torta bila ukusna i lepa, uopšte ne mora da bude skupa. Ova lepa, kremasta, sočna i čokoladna uveriće vas u to.

ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача

Foto: Printskrin Jutjub/ Easy to cook 1.22K

Sastojci:

Za koru

  • 6 belanaca 
  • šećer 6 kašika
  • brašno 4 kašike
  • prašak za pecivo pola kesice
  • mleko 200 ml

Za fil

  • žumanca 6
  • šećer 6 kašika
  • mleko 600 ml
  • puding s ukusom slatke pavlake 2 kesice
  • margarin 200 g
  • kokos 100 g
  • šlag 200 

Priprema:

Penasto umutite belanca sa šećerom. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, pa sipajte u umućena belanca i lagano umutite. Smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite koru na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru prelijte mlekom. Pomešajte sve sastojke za fil, osim kokosa i šlaga, pa stavite da se kuva. Kada se fil zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite da se lepo ohladi. Potom ga sjedinite s umućenim margarinom, dodajte kokos, pa sve dobro izmešajte. Fil premažite preko kore, a preko fila umućen šlag. Ostavite tortu da se dobro stegne, pa je ukrasite po želji.

(super recepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti