TORTA LEDENE KOCKE: Preukusna, presočna i mnogo bolja od kolača
Da bi torta bila ukusna i lepa, uopšte ne mora da bude skupa. Ova lepa, kremasta, sočna i čokoladna uveriće vas u to.
Sastojci:
Za koru
- 6 belanaca
- šećer 6 kašika
- brašno 4 kašike
- prašak za pecivo pola kesice
- mleko 200 ml
Za fil
- žumanca 6
- šećer 6 kašika
- mleko 600 ml
- puding s ukusom slatke pavlake 2 kesice
- margarin 200 g
- kokos 100 g
- šlag 200
Priprema:
Penasto umutite belanca sa šećerom. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, pa sipajte u umućena belanca i lagano umutite. Smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite koru na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru prelijte mlekom. Pomešajte sve sastojke za fil, osim kokosa i šlaga, pa stavite da se kuva. Kada se fil zgusne, sklonite sa šporeta i ostavite da se lepo ohladi. Potom ga sjedinite s umućenim margarinom, dodajte kokos, pa sve dobro izmešajte. Fil premažite preko kore, a preko fila umućen šlag. Ostavite tortu da se dobro stegne, pa je ukrasite po želji.
(super recepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠVARCVALD ČIZKEJK: Dve omiljene poslastice u jednoj, u receptu bez mane
16. 07. 2024. u 16:00
ŠEHEREZADA TORTA: Neverovatno je kremasta i ukusna, a pravi se za 20 minuta
10. 07. 2024. u 18:00
JESTE LI SIGURNI DA PUTIN BLEFIRA?! Evo koliki je rizik od nuklearnog rata - Stigle najnovije stručne procene
DANIMA se mnogi građani pitaju koliko je realan rizik od nuklearnog rata nakon što je američki predsednik Džo Bajden ovlastio Ukrajinu da koristi rakete dugog dometa za napad na Rusiju, što je, prema novoj Putinovoj bezbednosnoj strategiji, razlog za rat, uključujući nuklearni odgovor.
21. 11. 2024. u 11:27
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)