БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса

Новости онлине

20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27

Посластица достојна краљева, а биће украс сваке свечане трпезе.

БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • За кору:
  • 6 јаја
  • 6 кашика шећера
  • 200 г млевених ораха
  • 2 кашике брашна
  • 1 кашикица прашка за пециво
  • Фил:
  • 250 г маслаца ии маргарина
  • 300 г млевенег кекса
  • 200 г млевених ораха
  • 6 жуманаца
  • 150 мл густог сока од брескве
  • 200 г шећера
  • Карамелизовани шне од беланаца:
  • 6 беланаца
  • 12 кашика шећера
  • 6 кашика шећера за карамел

Припрема:

За кору - Умутити пенасто јаја и шећер, постепено додавати орахе уз лагано мешање, на крају брашно и прашак за пециво. Пећи у калупу пречника 27 цм. у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута. Извадити из калупа и оставити да се охлади.

За фил - На пари умутити жуманца и шећер док не постане светла и гушћа смеса, затим још мало држати на пари, око 5 минута, лагано ручно мешајући, склонити са паре па оставити да се охлади.

Пенасто умутити маслац па додати охлађена жуманца, кекс, орахе и сок. Све измешати па ставити преко охлађене коре.

На крају припремити и шне од беланаца.

Умутити беланца у чврст снег. Мутит прво са самим беланцима па после минут-два постепено додавати шећер и мутити док не постане чврста пена.

Ставити 6 кашика шећера да се истопе и постану карамел. Овде треба пазити да карамел не изгори, радите на умереној температури. Тако врео и течан карамел сипати у танком млазу у снег од беланаца стално мутећи мисером највећом брзином, и када сте насули карамел, мутите још око 2, 3 минута. Одмах ставити преко торте.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

СРБИ ЋЕ БИТИ ПОНОСНИ: Ево како се зове син Николе Јокића (ФОТО)